HALLE - Weinig incidenten op eerste dolle nacht

C21

HALLE - Weinig incidenten op eerste dolle nacht

Hulpdiensten_halle_p200
EP

De eerste dolle feestnacht loopt inmiddels op haar laatste benen in Halle. Er zakten heel veel feestvierders af naar het centrum, maar voor de hulpdiensten was het een rustige nacht. Hoewel het erg druk was in het centrum, werden naar verhouding erg weinig incidenten gemeld.

Het Rode Kruis moest 33 mensen verzorgen in de hulppost. 16 mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, voornamelijk gevallen van alcoholintoxicatie. Dit is een halvering in vergelijking met vorig jaar.
Ook voor de politie was het een relatief rustige nacht. Er werden weinig vechtpartijen gemeld. Hier en daar moest tussengekomen worden voor kleinere schermutselingen. Vier personen werden bestuurlijk aangehouden en moesten enkele uren in de cel doorbrengen. Voorts sneuvelden 2 ruiten van handelszaken in het centrum. De brandweer zorgde ervoor dat de brokstukken werden opgeruimd en dat de winkels veilig werden afgesloten.
De aangehouden inspanningen rond het handhaven van het verbod op sterke dranken en de sensibiliserende preventiecampagnes rond overmatig alcoholgebruik, lijken hun vruchten af te werpen. Er heerste een zeer gezellige ambiance onder de feestvierders, die zich vertaalde in veel feestgedruis, maar eerder weinig tussenkomsten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief