HALLE start vanaf de zomervakantie 2014 met een inclusieve speelpleinwerking

C21

HALLE start vanaf de zomervakantie 2014 met een inclusieve speelpleinwerking

Editiepajot-felix-merckx-speelpleinwerking-09042014
Foto Felix Merckx
 

Een inclusief speelplein is een speelplein dat aangepast is aan de doelgroep, toegankelijk voor iedereen, maar gaat verder dan dat alle kinderen welkom zijn. Een inclusief speelplein zet echte stappen om kinderen met een beperking te bereiken en te zorgen dat ze kunnen meespelen en ten volle genieten. Een team van extra monitoren staat klaar om kinderen met een beperking zo veel mogelijk te laten aansluiten bij het bestaande speelpleinaanbod en er op maat van deze kinderen te werken.

Tijdens de zomervakantie van 2014 heten speelplein Don Bosco en speelplein Joepie in Halle weer alle kinderen tussen 3 en 12 jaar welkom. Gedurende 9 weken (afwisselend) bezorgen zij deze kinderen een fijne vakantie. Op beide speelpleinen kan er de dag zelf ingeschreven worden.
Ouders van kinderen met een beperking vinden vaak geen vakantieopvang voor hun kind. Maar deze kinderen en jongeren willen uiteraard ook graag spelen en ravotten. Op vraag van de ouders werd in 2013 een werkgroep opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van de stad Halle, de animatoren vanuit de 2 speelpleinen (Joepie en Don Bosco) en andere werkingen, om over dit thema te denken. De werkgroep besliste om de 2 speelpleinen van Halle gedurende 2 weken "inclusief' te maken.
Een inclusief speelplein is een speelplein dat toegankelijk is voor iedereen, maar het gaat verder dan dat: een inclusief speelplein zet echte stappen om kinderen met een beperking te bereiken en te zorgen dat deze kinderen ten volle kunnen meespelen en genieten.
Johan Servé, schepen van Jeugd (SP.a): “De animatoren van beide speelpleinen namen de touwtjes in handen en bezochten enige tijd geleden een inclusief speelplein. Inmiddels zijn ze gestart met de voorbereidingen om de huidige speelpleinwerking te vertalen op maat van ieder kind. Voor de organisatie van de inclusieve speelpleinen staat een team extra monitoren klaar: zij zullen ervoor zorgen dat kinderen met een beperking zo veel mogelijk kunnen aansluiten bij het bestaande speelpleinaanbod.
Guy Nechelput, schepen van Welzijn (CD&V): “ Het idee van de ‘inclusieve speelpleinwerking’ werd opgenomen in het memorandum dat door de werkgroep toegankelijkheid bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen voorgelegd werd aan alle politieke partijen. In deze meerjarenplanning werd het accent gelegd om op vele vlakken inclusief te werken. Het bestuur en de Dienst Gelijke kansen en Onderwijs stelden als één van de belangrijkste doelstellingen belangrijke doelstellingen voor de nieuwe legislatuur om zoveel mogelijk personen uit hun isolement te krijgen en te laten participeren aan de Maatschappij op een gewone manier. Het project ‘inculsieve speelpleinwerking’, is daar een mooi voorbeeld van. Inclusief wil daarbij ook zeggen dat toegankelijkheid niet op zichzelf staat, maar domein overschrijdend is. Vandaar de samenwerking met diverse andere diensten”.
Speelplein Don Bosco organiseert een inclusieve speelpleinweek van 7 tot en met 11 juli. Speelplein Joepie doet hetzelfde van 22 t.e.m.25 juli 2014.
Wie meer info wil over dit initiatief kan op dinsdag 22 april terecht in de lokalen van speelplein Joepie (Brouwerijstraat 32 1500 Halle). De inclusieve speelpleinwerking wordt er om 20.00 uur. Meer info kan men ook verkrijgen via 02 365 97 02 (dienst Gelijke kansen & Onderwijs) of geko@halle.be .
Voor kinderen met een beperking is vooraf inschrijven noodzakelijk! Aanmelden voor deze voorinschrijving kan vanaf 5 mei 2014 via de website van stad Halle (digitaal loket) en telefonisch op het nummer 02/365 91 02. Om alle deelnemende kinderen de nodige begeleiding te kunnen geven is het aantal deelnemers beperkt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief