HALLE - Brouwerij Boon rijft voor de vierde maal op rij goud binnen op World Beer Cup

C21

HALLE - Brouwerij Boon rijft voor de vierde maal op rij goud binnen op World Beer Cup

Brouwerij_boon
Brouwerij Boon (Ingezonden foto)
 

Maar liefst 4.754 bieren van 1.403 brouwerijen uit 58 landen namen deel aan de World Beer Cup 2014. De resultaten werden gisteravond bekendgemaakt tijdens een awardsceremonie in Denver. De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon is de enige Belgische brouwerij die vier edities op rij een gouden medaille wist binnen te rijven. De Oude Kriek Boon werd eerste in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’. De Oude Geuze Boon werd bekroond met het brons. Het zilver was voor de Oude Geuze van streekgenoot Oud Beersel.

 De World Beer Cup is de belangrijkste internationale biercompetitie ter wereld en wordt om de twee jaar georganiseerd door de Amerikaanse Brewers Association. De juryleden proeven de bieren ‘blind’. Zij worden pas tijdens de ceremonie ingelicht welke bieren gewonnen hebben. In biermiddens wordt de World Beer Cup soms omschreven als de ‘Olympische Spelen van de biersector’.
 
 Hoewel Frank Boon in het verleden (in 2004, 2008, 2010 en 2012) al één zilveren en zes gouden medailles in de wacht sleepte, blijft hij niet ongevoelig voor die internationale erkenning: “Tien jaar geleden namen we voor de eerste keer deel aan de World Beer Cup. Iedere keer dat we deelnamen, ging er een of meerdere trofeeën richting Lembeek. De concurrentie neemt echter alsmaar toe. In vergelijking met 2008 namen er dit jaar maar liefst 65% meer bieren deel aan dit bierconcours. Het is dus verre van vanzelfsprekend dat wij ook deze keer in de prijzen zouden vallen. Van de meer dan 4.750 bieren die aan de World Beer Cup 2014 deelnamen, waren er 89 afkomstig uit ons land. Vijf Belgische bieren werden bekroond, waaronder onze Oude Kriek en Oude Geuze.”
 
De basis van Oude Kriek Boon is oude en jonge lambiek die op eiken foeders heeft gerijpt. Aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar wordt per liter 400 gram echte krieken toegevoegd. Er ontstaat dan een nieuwe gisting in de foeders. Oude Kriek Boon ondergaat daarna nog eens een hergisting in de fles. Oude Kriek Boon smaakt in het begin naar fruit, vooral zure kersen. Na verloop evolueert hij naar een diepe smaak, die aan port- en madeirawijnen doet denken.
 
Voor zijn Oude Geuze verwerkt Boon uitsluitend zelfgebrouwen lambiek. 90 percent van het mengsel bestaat uit malse lambiek, die minimum 18 maanden oud is. Daar wordt zo’n 5 percent karaktervolle oude lambiek van drie jaar en nog eens 5 percent heel jonge lambiek aan toegevoegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief