HALLE - Jan Vanlaethem, van drummer tot gepassioneerd boekbinder

C21

HALLE - Jan Vanlaethem, van drummer tot gepassioneerd boekbinder

Jan_vanlaethem
Ingezonden foto
 

Van Hallenaar Jan Vanlaethem(67) is geweten dat hij muzikant was in hart en nieren. Hij speelde 17 jaar bij The Criminals, het vaste orkest van Paul Severs en was nadien ook drummer bij verschillende bands.

De passie voor muziek is steeds gebleven maar hij zocht en vond een nieuwe uitdaging. “Stil zitten is niets voor mij. Aangezien" het boek" me steeds heeft gefascineerd zocht ik in die richting. Ik leerde Jef Janssens uit Essenbeek kennen. Jef was destijds een gewaardeerd boekbinder, hij was ooit de privé-boekbinder van koning Leopold de derde. De vaardigheid en inventiviteit van Jef waren onvoorstelbaar en hebben een grote invloed gehad op mij. Wat die kunstenaar realiseerde bij het kaften van boeken met leder en hout, innaaien gebaseerd op meerdere technieken met als resultaat een prachtig souvenier in de boekenkast, wakkerde de passie voor het boek bij mij aan. Toen Jef Janssens dan stopte kocht ik de nodige machines van hem”, zegt Jan.
Om zich te bekwamen trok Jan gedurende zes jaren en elke volledige zaterdag naar de Stedelijke Academie voor Plastische kunsten te Genk en behaalde aldaar het diploma van boekbinder. Nu hij gepensioneerd is kan hij zich volledig toeleggen op het ambachtelijk boekbinden.
Gooi uw boek dus niet weg omdat het versleten lijkt maar neem gerust contact op met Jan; gsm 0496/720557. Hij tovert uw favoriete boek om tot een prachtexemplaar dat eindeloos lang in uw boekenkast kan prijken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief