HALLE -Vernieuwd park van Buizingen officieel open gesteld

C21

HALLE -Vernieuwd park van Buizingen officieel open gesteld

Editiepajot_halle_patrfk_buizingen
Ingezonden foto
 

Het park van Buizingen werd uitgebreid met een grote weide die naast het park lag kant Vandenpeereboomstraat. Ook in het bestaande park werd er heel wat gewerkt. Alles werd nu officieel ingewandeld tussen de regenvlagen door..

Het bestaande bospark bleef in grote lijnen behouden en werd opgefrist; de zone rond het kasteelgebouw en de vijver werd heraangelegd. Zo is er onder andere een grasheuvel die als hangplaats voor jongeren kan dienen naast het nieuwe multifunctionele sportveld aangelegd.
De bestaande functies zoals het trapveldje en het kaatsbalplein blijven behouden en werden geherwaardeerd. De bospaden werden heraangelegd met houtsnippers. De bestaande moeraszone werd uitgebreid. Een houten vlonderpad tussen de vijver en de spoorweg zal de toegankelijkheid over de moeraszone moeten verbeteren.
Een poortconstructie met geschoren haagvormen vormt de toegang tot het nieuwe, meer open parkgedeelte. Dit nieuwe gedeelte werd aangelegd op het hooiland aansluitend aan het bestaande bospark. De belangrijkste functies van dit nieuwe park zijn: een fietspad tussen de Vandenpeereboomstraat en het bestaande fietspad langsheen de spoorlijn, een zitruimte met petanquebaan en een verdiept pleintje met zittreden en muurtjes in schanskorven.
De belangrijkste groene elementen zijn boomgaarden omzoomd met hagen, een ligweide met voorjaarsbloeiers en hoogstammen. Het bestaande ondergrondse bufferbekken wordt geïntegreerd in het nieuwe park.
Een educatief parcours en een evenwichtsparcours kunnen in het park worden gevolgd.
Schepen van Openbare Werken Johan Servé (SP.a): “Er werd in dit project veel aandacht besteed aan het versterken en uitbreiden van de natuurwaarden in het park. Zo is bijvoorbeeld het groenbeheer onderhoudsvriendelijk, werden oude fruitrassen voorzien voor de boomgaarden en is de nieuwe beplanting vlindervriendelijk. Dit alles gebeurde onder andere in overleg met het regionaal landschap Pajottenland &Zennevallei en op advies van Natuurpunt”.
Er zijn nog wat werken uit te voeren. Het inzaaien/beplanten voortuinzone kasteelgebouw gaat gebeuren bij gunstige weersomstandigheden in het najaar. Dan is het ook mogelijk dat de vijver gaat geruimd worden en er een oeverversteviging komt. Dit laatste moet nog beslist worden door het schepencollege.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief