HALLE - Weegbruggen wegen correct in het stedelijk recyclagepark

C21

HALLE - Weegbruggen wegen correct in het stedelijk recyclagepark

Schepencollege_2013
EP

Sinds begin dit jaar wordt afval in het stedelijk recyclagepark gewogen. De burger betaalt voor het gewicht en soort afval dat hij aflevert. (“de vervuiler betaalt, wie sorteert betaalt minder of niets”) De uitbater van het recyclagepark, de intercommunale Haviland, liet hiervoor weegbruggen installeren.

  Het stadsbestuur ontving een aantal klachten van Hallenaren die zich vragen stelden bij de correcte werking van de weegbruggen.
 
Hoewel de weegbruggen recent geïnstalleerd zijn en gelabeld waren met een geldig certificaat liet het stadsbestuur de Federale Overheidsdienst Economie, dienst Metrologie, toch een extra controle uitvoeren. Uit deze testresultaten bleek dat de meetafwijkingen bij meetresultaten voor voertuigen onder 8 ton zich geheel binnen de wettelijke normen bevinden. Het overgrote deel van de recyclageparkbezoeken gebeuren met voertuigen onder 8 ton. Bij voertuigen boven de 8 ton zoals bijvoorbeeld geladen vrachtwagens was er een mogelijke, doch minieme, afwijking die boven de normen lagen.
 
 De leverancier van de weegbruggen heeft dit probleem intussen opgelost. Beide weegbruggen werden ook nog beter gesynchroniseerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief