HALLE - Op wandel langs de kapelletjes van Sint-Rochus

C21

HALLE - Op wandel langs de kapelletjes van Sint-Rochus

Editiepajot_halle_kapelletjeswandeling_1_foto_olaf
Fotgo's Olaf
 
Editiepajot_halle_kapelletjeswandeling_2_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Naar aanleiding van de jaarlijkse braderiefeesten op de Halse Sint-Rochuswijk werd er ook de kapelwandeling gehouden. Het is een wandeling langs de Sint-Annakapel op den Broekborre, de kapel op het Rodenemplein en de kapel in de tuinwijk. De werkgroep Kapellen Sint-Rochus wil al deze kapelletjes restaureren.

De Sint-Annakapel op de Broekborre is al volledig gerestaureerd en momenteel is de werkgroep in bespreking met de stad voor de kapel op Rodenem. In het kader van de werken aan het Rodenemplein vraagt de werkgroep om de kapel te verplaatsen naar de overkant omdat de huidige inplanting eerder ongelukkig is en de kapel zou aan de nadere kant meer tot zijn recht komen. Het voorstel van de werkgroep is dat de stad de ruwbouw zou doen bij de verplaatsing en de werkgroep kapellen St Rochus de afwerking voor zijn rekening zou nemen.
Traditioneel wordt er tijdens de wandeling een rustpauze ingelegd in Oud-Rodenem. Dit jaar was dat voor de laatste keer want Herman doet op het einde van het jaar de deur er definitief dicht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2014
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief