HALLE - Voorlopige oplossing voor gevaarlijke bushaltes langs Laroystraat

C21

HALLE - Voorlopige oplossing voor gevaarlijke bushaltes langs Laroystraat

Bushalte_laroystraat
Ingezonden foto
 

Twee jaar geleden hebben  de bewoners van de gebouwen langs de Jean Laroystraat (Rivierenhof) laten weten aan de stad Halle dat de bushalte ter hoogte van Garage Don Bosco (Audi), richting station gevaarlijk is. Als je de bus wil nemen moet je plaatsnemen op een smalle strook berm tussen straat én vangrail. Vaak staat het onkruid nog zo hoog dat je er moeilijk kan staan. Vrachtwagens, bussen én ander verkeer denderen voorbij op enkele centimeters.

 
Achter de vangrail kruipen heeft weinig zin, de bus ziet je dan amper en gaat door. Bovendien sta je dan vaak tussen het hoge onkruid of in de viezigheid als het nat is.
Deze situatie is levensgevaarlijk, zeker  's morgens vroeg of 's avonds als het donker is én bij slecht weer.
 
Regelmatig stuurden zij hiervoor de nodige mails naar het stadsbestuur en de burgemeester, steeds kregen zij als antwoord dat men ermee bezig is.
 
De bushalte is een verantwoordelijkheid van De Lijn, de strook langs het kanaal van de NV Zeekanaal. Zij vragen zich af of er eerst een ongeluk moet gebeuren alvorens er wordt ingegrepen.
 
Ik heb al meermaals laten weten aan het stadsbestuur dat de veiligheid van de bevolking misschien toch wel hun probleem is én de vraag gesteld of er eerst weer iets ergs moet gebeuren.
 
FIETSSNELWEG
 
Editiepajot heeft het probleem voorgelegd aan burgemeester Pieters (CD&V). “Hier moet inderdaad de fietssnelweg komen, en in het kader van project nederhem wordt deze weg voor het doorgaande autoverkeer zelfs opgeheven : er komt een alternatieve weg langs Porceleinstraat. Dit alles is voor de eerstkomende jaren voorzien. Vermits de bushokjes ook nog moeten aangekocht worden (groot lastenboek voor gans Halle) heeft het eigenlijk geen zin meer hier een bushokje te plaatsen. Maar we zullen wel tegen 1/9 omgeving wat aanpassen
 
Bij navraag bij waterwegen en zeekanaal is er nog een ander probleem naar boven gekomen.
Zij zijn een onderzoek aan het doen, samen met de provincie, om een fietspad aan te leggen in de berm. De berm is niet breed genoeg om zowel een fietspad als een bushokje te voorzien.
 
Er zou een tijdelijk fietspad komen. Met tijdelijk bedoelen zij totdat het kanaal verbreed wordt dus dit zal nog jaren duren. Het fietspad is wel bedoelt voor binnen de 2 jaar aan te leggen.
 
 Heeft een bushokje dan nog zin?
 
 Ze gaan tegen 1 september de vangrail openmaken aan beide bushaltes op de Jean Laroystraat. (bushalte porselein en de gijzeleer. Ter bescherming worden new jersey betonblokken een meter naar achter gelegd en komt er grind waar de mensen kunnen opstaan.
Zo zal er tegen september een opening zijn waar de mensen kunnen instaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2014
Felix Merck
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief