Leerlingen van H.-Hart&College HALLE trouwen in Romeinse kledij

C21

Leerlingen van H.-Hart&College HALLE trouwen in Romeinse kledij

Editiepajot_halle_college_3_foyto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_college_2_foyto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_college_4_foyto_olaf
Foto's Olaf
 

Toeristen en voorbijgangers waren op de Halse Grote Markt sterk verrast toen ze merkten dat jongens en meisjes van 12,13 jaar in Romeinse huwelijkskledij van de trappen van het historische stadhuis kwamen.

Alles had te maken met leerlingen van het H.-Hart&College die zich voorbereidden op het eerste jaar Latijn van het secundair onderwijs. Ze maakten een exclusieve zoektocht naar Grieks en Latijnse termen op uithangborden en gevels in de Halse binnenstad. Dit was het werk van lerares mevrouw Yashmin Moerman, die ook een originele foto-quiz ontworpen had en voor enkele vakantieblaadjes taal en tekst als voorbereiding op het nieuwe schooljaar gezorgd had.
 
Maar kers op de taart was natuurlijk de enscenering van een Romeins huwelijk in toga op de pui van het stadhuis. Mevrouw Monique Hitchinson van het Romeinse kledijproject in het Provinciaal Archeologisch Museum van Velzeke (Zottegem) stak in een mum van tijd en in een opvallende interactieve stijl die elke leerling boeide, jongens en meisjes van kop tot teen in Romeinse kleren. De leerlingen stelden uiteraard heel wat vragen over de huwelijken van destijds vanop 13 jaar. "Ik vind het geweldig die samenwerking tussen school en museum hier in Halle. En wat een aandacht bij de leerlingen die onbewust heel wat opstaken van de Romeinse cultuur" aldus mevrouw Hitchinson.
 
Alain Sarteel, coördinator van de vakantiestage Klim op waartoe deze activiteit behoorde, vulde aan: "Het is onze bedoeling in een echte toffe vakantiestijl leerlingen interesse en vooral motivatie bij te brengen voor het nieuwe schooljaar".
 
De leerlingen van het H.-Hart&College Halle kregen deze week een fel gevarieerd programma met wiskunde, Nederlandse en Franse expressie, computervaardigheden, wetenschappelijke exploratie, techniek, leren leren en het werk plannen, maar ook spel en sport, zwemmen, moderne dans, koken, artistiek tekenen, zang en muziek. Vrijdagvoormiddag stonden een zoektocht en rollenspelen in het Frans in Braine-le-Comte geprogrammeerd evenals een totaalspektakel en expo in het auditorium en foyer van de school.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2014
Felix Merckx
Foro Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief