HALLE - Annika wint wereldkampioenschap hip hop

C21

HALLE - Annika wint wereldkampioenschap hip hop

Ballerino
Ingezonden foto
 

Annika Verplankce, 13 jaar en wonende te Braine l'Alleud en lid van Ballerino in Lembeek, nam deel aan het wereldkampioenschap hip hop in Glasgow, Schotland. Dit na een selectie op het Europese kampioenschap hip hop, waar ze een vierde plaats behaalde eerder dit jaar.

Ze ijverde voor de titel in de categorie 'freestyle'. Men weet dus op voorhand niet welke muziek men zal krijgen en wat men gaat moeten dansen, alles is improvisatie. Ze behoorde tot de 5 op de 47 kandidaten die onmiddellijk mochten doorstoten naar de finale zondag. Daar veegde ze iedereen van de dansvloer met haar enthousiasme, muzikaliteit en talent. Ze won er de eerste prijs en een enorme beker.
Annika kweekte de voorbije maanden heel wat podiumervaring en zo groeide ook haar geloof in zichzelf. Ze werd tijdens het schooljaar goed gecoacht door Fundi Omari, lesgever hip hop bij Ballerino. Hij gaf haar heel wat tips en repetities om de wedstrijd door te komen.
Annika is enorm getalenteerd. Ze is niet alleen een uitzonderlijke hip hop-danser, maar ook goed in modern jazz én ook in klassiek ballet. Dit is weinige leerlingen gegeven...
Magali Berael: “Voor mezelf, als leidinggevende bij Ballerino, is het enorm positief dat we ook een zeker uitstraling krijgen binnen de andere dansstijlen, dan alleen de klassiekere genres zoals ballet, modern en jazz. Ik denk dat dit zeker komt dankzij de goede docenten die we in de dansschool proberen binnen te krijgen. Elk is een krak in zijn vak en dat maakt ons sterk”.
Nu is er ook hip hop voor jongens vanaf 8 jaar! Wie zich graag inschrijft kan eens langskomen op zaterdag 30 augustus tussen 10u en 12u in de danszaal. Voor meer info kan men steeds terecht op info@ballerino.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief