HALLE - Eetfestijn Picca Gambia

C21

HALLE - Eetfestijn Picca Gambia

Gambiaanse_avond
EP

In zaal het Vergeetmenietje in Essenbeek wordt op zaterdag 6 september het Picca Gambia 2014, een Gambiaans eetfestijn gehouden. Naast eten zijn er fotoreportages en workshops op een Afrikaans ritme.

Het project van picca for Gambia omvat de bouw en de inrichting van een Nurcery School die de kinderen van het dorp basisonderwijs verstrekt. Tevens wordt er getracht het onderwijs inhoudelijk te verrijken. Dit alles vanuit het idee 'empowerment'. Dit betekent dat we uitgaan van de kracht van de plaatselijke bevolking. We stimuleren om zoveel mogelijk zaken zelf in handen te nemen en zich op die manier verder te versterken, zowel individueel als gemeenschappelijk.
Picca gelooft dat investeren in de kinderen de hele gemeenschap zal ten goede komen. Daarom pakken we ook ruimere problemen aan, zoals degelijke begeleiding in de medical post.
Op termijn zal de school en de medical post compleet beheerd worden door de plaatselijke bevolking. Daarom stimuleren ze hen om zelffinancierende activiteiten te organiseren op educatief vlak en ondersteunen ze de lokale leerkrachten en gezondheidswerkers.
Elk jaar trekken er geregeld vrijwilliger van hirt naar Kerr Sering om daar een handje toe te steken in de medical post of klusjes op te knappen in het plaatselijke schooltje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief