HALLE - Kinderen met beperking ook welkom op de nieuwe speeltuin De Bres

C21

HALLE - Kinderen met beperking ook welkom op de nieuwe speeltuin De Bres

Editiepajoit_halle_speelplein_1_foto_merckx_bewerkt-1
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajoit_halle_speelplein_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajoit_halle_speelplein_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajoit_halle_speelplein_4_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajoit_halle_speelplein_5_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De nieuwe speeltuin aan De Bres is een feit! Het was in de zomer nog even wachten, maar ondertussen kan er volop genoten worden van de nieuwe speeltuigen. Kinderen met een beperking kunnen nu ook terecht op dit speelplein. Deze speeltuin is ingedeeld in 3 delen, een zandzone, een zone voor min 6 jaar en een zone voor plus 6 jarige. Thema jungle

Voor de allerkleinsten is er een aparte speelhoek met schommel, zandbak en speelhuisje met glijbaan gekomen. Er werd ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van deze speelruimte waardoor kinderen met een beperking ook de kans krijgen om zich volop uit te leven!
Schepen Johan Servé: “ Het ontwerp gebeurde in samenwerking met het toegankelijksbureau. Bij het ontwerp van de zone min 6 jarige werd er rekening gehouden met de toegankelijkheid van de speeltoestellen. Dit blijkt uit de keuze van de toestellen met makkelijke opstapbordessen of de geringe hoogte, vogelnestschommel enz. De ondergrond werd aangepast zodat deze toegangkelijker is voor minder mobiele kinderen alsook voor rolstoelen. Er werd ook een verhard pad doorheen de speeltuin getrokken”.
Er zijn slechts een aantal speeltuinen in Vlaams-Brabant, waaronder de provinciale domeinen, die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. De nieuwe speeltuin De Bres behoort vanaf heden ook tot dit beperkte lijstje. De Stad Halle vindt het dan ook van groot belang dat elk kind zich kan ontwikkelen en ontplooien en probeert op verschillende vlakken zo inclusief mogelijk te zijn.
Voor de groteren is er dan weer een heuse klimpiramide en een groot speelcomplex waarbij verschillende glijbanen, klimnetten, hangbruggen en palen de uitdaging vormen. Een zeer kleurrijk en indrukwekkend geheel!
Het glooiend karakter blijft behouden en er wordt aandacht besteed aan de toegang voor kinderen met een handicap.
Het afgelopen jaar heeft Halle fors geïnvesteerd in opfrissing en vernieuwing van tal van speelpleinen: drie nieuwe speelpleinen in de wijk Windmoleke, vernieuwing speelplein Minosastraat Lembeek, nieuw speeltoestel in het Park van Halle waar ze in de toekomst heel het speelplein gaan aanpakken tijdens de volledige opknap beurt van het park, speeltuin Warande park Essenbeek.
In 2015 voorzien ze nieuwe speelpleinen op Joepie en te Hondzocht. In 2016 komt er een nieuw speelplein op het Heuvelpark en is er de vernieuwing van speeltuin Hippel. In 2017 is er de vernieuwing speeltuin Kriekenveld en Korre en tot slot in 2018 is er de vernieuwing speelplein Octaafke te Buizingen.
Aan de vernieuwing van het speelplein De Bres hang een kostenplaatje van 119.975 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief