HALLE - Kinderen oefenen Nederlands op (H)alle Talen

C21

HALLE - Kinderen oefenen Nederlands op (H)alle Talen

Slotshow_van__h_alle_talen__taalbad_voor_anderstalige_kinderen
Ingezonden foto
 

Sinds 2007 organiseert Schoolopbouwwerk Halle elke zomervakantie (H)Alle Talen. Een vrijwilligersploeg van monitoren voorziet voor 120 kinderen een speels en talig programma. In kleine groepen gaan ze aan de slag met het Nederlands: al knutselend, in sportactiviteiten, via toneel, muziek,…

De ouders werden opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan het project. Dit jaar werd gekozen voor een wekelijkse verhaaltjesochtend waarop de ouders konden komen voorlezen in het Nederlands of in de thuistaal. Zo kunnen de kinderen hun anderstaligheid op een positieve manier ervaren. Ook worden ouders gestimuleerd om thuis met hun taal bezig zijn. Een kind leert namelijk veel gemakkelijker een nieuwe taal als de thuistaal goed ontwikkeld is.

Om (H)Alle Talen in goede banen te leiden werkt Schoolopbouwwerk ook dit jaar samen met andere partners. Groep Intro Vlaams-Brabant vzw voorziet in de ondersteuning van de monitoren en is verantwoordelijk voor de kinderwerking te Lembeek. Daarnaast leiden de Halse basisscholen, het OCMW en andere welzijnspartners de gezinnen toe naar (H)alle Talen.
De activiteiten vonden dit jaar opnieuw plaats op 2 locaties, Stroppen en Lembeek, en het ging door van 18 tem 29 augustus. Tussen 9 uur en 16 uur verzorgden de monitoren activiteiten voor kinderen uit de Halse kleuterklassen en 1e en 2e leerjaar. Op 21 augustus zijn de kinderen op uitstap geweest naar Mong Blok en Planckendael.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2014
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief