Drie dagen kermis HALLE

C21

Drie dagen kermis HALLE

Editiepajot_halle_confrerie_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De zomervakantie loopt naar haar einde en dat wil sinds 7 jaar in Halle zeggen dat Kermis t’ Halle er weer aan komt. Op 5,6 en 7 september verwelkomen Reus Vaantjesboer en Reus Parapluke de Hallenaren opnieuw op Kermis t’ Halle.

De Confrérie van de Vaantjesboer werkte opnieuw een goedgevuld programma uit voor een weekend vol plezier en vertier: met als hoogtepunten de 4de Halse Dweildag en het Open Belgisch Kampioenschap Dweilorkesten, de Kermisconcerten op de Beestenmarkt en het Possozplein en op zondag de wedergeboorte van de Reuzen van de Stieweg. En natuurlijk mogen we ook de Septemberkermis niet vergeten.
 
Ze openen de feesten op vrijdagavond om 19u00 met het aankleden van de kleine Vaantjesboer als petekind van de Verenigde Accordeonisten van Halle naar aanleiding van hun 90 jaar bestaan. Daarna geven ze opnieuw een prachtig openingsconcert waarna we kunnen klinken op de 25ste verjaardag van het standbeeld van de Vaantjesboer.
 
Op zaterdag wordt de stad opnieuw ingepalmd door de schitterende dweilorkesten die voor de 3de maal zullen strijden voor de titel van Belgisch Kampioen. Op zondag staat alles in het teken van de wedergeboorte van de drie Reuzen van de Stieweg: Romeo, Juliette en Rooske. De reuzenploeg van de Confrérie heeft zichzelf overtroffen. De drie reuzen werden volledig herbouwd en kregen een heuse facelift. Ze zien er een pak jonger uit. Zij zullen vanaf 7 september 2014 hun plaats op de Stieweg opnieuw innemen en als ambassadeurs van de Halse ‘kommersanten’-gemeenschap Halle vertegenwoordigen tijdens reuzenstoet in binnen- en buitenland.
 
De volgende drie dagen brengen we een volledig overzicht van wat er allemaal te beleven valt in Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief