Kermis ’t HALLE: 4de Halse Dweildag & 3de Open Belgisch Kampioenschap Dweilorkesten

C21

Kermis ’t HALLE: 4de Halse Dweildag & 3de Open Belgisch Kampioenschap Dweilorkesten

Winnaars_alarmfase_3
Alarmfase 3, de winnaars van verleden jaar zijn er terug bij. (Foto Felix Merckx)
 

Zaterdag 6 september 2014
Een dweildag is een verzamelmoment waarop dweilorkesten samenkomen om te spelen, als dan niet in competitieverband. Muziek en plezier voor zowel muzikant als toeschouwer staan centraal. De orkesten nemen allen gratis deel aan de dweildag. Ze spelen louter voor het plezier en uiteraard voor de pinten …. . Het fenomeen bestaat al lang in Nederland. In België hebben we enkel weet van de Dweildag in Lommel en die van Halle.

De openingsceremonie heeft plaats om 11 uur op de Beestenmarkt
Een 13-tal Dweilorkesten neemt dit jaar deel aan de Halse Dweildag. Zij komen tussen 8u en 11u aan in Halle en melden zich aan op de Beestenmarkt. Als alle orkesten aanwezig zijn start de openingsceremonie van de 4de Halse Dweildag en wordt het startschot gegeven van het Belgisch Kampioenschap.
 
De orkesten spelen dit jaar op deze locaties in het stadscentrum. Het kampioenschap duurt van 11u tot 18u30: Possozplein, Grote Markt (vanaf 12u00); Beestenmarkt, Basiliekstraat thv Parc’s Café, Basiliekstraat thv Jet Air (Bergensesteenweg), Basiliekstraat Historisch Stadhuis thv La Dragee (vanaf 12u00), en Possozplein Historisch Stadhuis thv Kaffee De Sleutel (vanaf 12u00) en de Klinkaert thv de Klinkoet
 
Om 18.30 uur komt men op het Pssozplein te weten wie gewonnen heeft? De jurering wordt gedaan door specialisten. Deze quoteren op muziek, show, kostuum. Nadat alle optredens achter de rug zijn gaat de jury in beraadslagen en worden de punten opgeteld. Het orkest met de meeste punten in zijn klasse haalt de titel binnen.
 
De prijzenpot bedraagt meer dan 3.000 euro. De helft hiervan wordt geschonken door de Verenigde Handelaars.
 
De eerste prijs, de beker van Belgisch Kampioen, wordt geschonken en uitgereikt door de voorzitter van VLAMO.
 
De Confrérie en FOC Halle slaan de handen in elkaar voor het goede doel. De FOC HALLE zal opnieuw met een champagnestand aanwezig zijn op de Grote Markt tijdens de Dweildag. De opbrengst van de verkoop gaat naar de goede doelen die FOC Halle ondersteund. Op deze manier wil de Confrérie haar steentje bijdragen tot deze goede werken.
 
KERMISCONCERTEN
 
Sinds 2012 jaar breidt de Confrérie het animatieprogramma ook met optredens op het Possozplein en Beestenmarkt, dit onder de noemer KERMISCONCERTEN. Op elk plein zijn deze concerten gratis. Op deze locaties zijn ook drankgelegenheid met terrassen voorzien voor het publiek
           
Op het Possozplein zijn er optredens van: De Skangoeroes (20.15 uur) en The Village (21.45 uur).
Op de Beestenmarkt komt om 20 uur Paul Severs optreden en om 21.30 uur Benny Michiels.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief