HALLE - N-Va vraagt oprichting marktcommissie

C21

HALLE - N-Va vraagt oprichting marktcommissie

Voddekensmarkt_1
Foto's Olaf
Voddekensmarkt_2
Foto's Olaf
 

Omdat er problemen zijn met het marktbeleid en er marktkramers ontevreden zijn vraagt N-Va Halle de oprichting van een marktcommissie. Bij monde van schepen voor lokale economie Eddy Buelinck (Open VLD) werd gevraagd het punt uit te stellen omdat de ambtenaar die zich met de markt inlaat met verlof is.

De markt op donderdag en zaterdag speelt van oudsher een belangrijke rol in de economische dynamiek van Halle . “We merken echter problemen met het marktbeleid. Veel marktkramers ziin ontevreden over de manier waarop de markt wordt georganiseerd en geleid, er zijn klachten over het gebrek aan echte communicatie met de stad... Het marktgebeuren gaat er ook zichtbaar op achteruit en een verdere leegloop dreigt als het roer niet omgegooid wordt” vindt N-Va gemeenteraadslid Mark Demesmaeker..
Een manier om samen met de sector de sluimerende problemen aan te pakken en de markt een tweede adem te geven is de oprichting van een Marktcornmíssie, zoals trouwens in vele steden en gemeenten al het geval is, zeggen ze bij de N-va
De marktcommissie is een adviesorgaan waarvan de gemeentes de bepalingen zelf kan omschrijven in het marktreglement. De commissie let op de naleving van dit reglement en kijkt toe op het goed functioneren van de wekelijkse markt. De samenstelling van dit orgaan verschilt in elke gemeente. Meestal omvat ze: de marktleider, afgevaardigden van de marktkramers, afgevaardigden van het gemeentebestuur (bv ambtenaar economie, schepen lokale economie of burgemeester). In sommige commissies zetelt eveneens een brandweercommandant en enkele onafhankelijken.
UITSTEL
Iedereen was akkoord met het uitstellen om ook de ambtenaar lokale economie aan het woord te laten. Schepen Buelinckx zegde dat het verdwijnen van marktkramers op de markt van Halle een algemeen fenomeen is voor gans België en dat marktkramer zelfs een knelpuntenberoep wordt. “Marktkramers respecteren ook niet het reglement en deze moeten weg”, zegt Buelinckx.
Volgens Mark Demesmaeker (N-Va) is het zeker geen algemeen fenomeen dat markten achteruit gaan
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2014
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief