HALLE - Mysterie van de Bouwmeester gaat naar historisch stadhuis verhuizen

C21

HALLE - Mysterie van de Bouwmeester gaat naar historisch stadhuis verhuizen

Openmonumentdag2014-0x370
EP

Op zondag 14 september 2014 kan men voor de laatste maal in de Sint-Martinusbasiliek zelf genieten van het Mysterie van de Bouwmeester. Jawel, voor de laatste maal, want daags nadien verhuisd de complete projectie installatie naar het Historisch Stadhuis. Men start nadien namelijk met de ontmanteling van de bidkapel waar ze tot nog toe tijdens de restauratiewerken aan het interieur terecht konden. Bovendien is het bezoek in het kader van de Open Monumentendag ook volledig gratis.

 Speur in de kortfilm met acteur Hubert Damen (gekend van WITSE) en architect Karel Breda naar de oplossing van het “Mysterie van de Bouwmeester” en wandel virtueel door de kerk. Ontdek de prachtige sculpturen in de gerestaureerde buitengevels en als afsluiter breng je een exclusief werfbezoek aan het gereinigde koor van de Sint-Martinusbasiliek van Halle.
 
Inschrijven is gewenst en kan via deze link of via toerisme@halle.be .
 
Liefhebbers kunnen die dag ook het Ipad Mysteriegame spelen. Hiervoor is ook reservatie gewenst. Prijs per persoon is € 15,00
 
Proef en bestel in avant-première de Basiliekwijn
 
Op het einde van het bezoek en de wandeling rond de basiliek, brengt de gids de bezoekers naar de kapel in het Oud Jezuïetencollege waar men kan proeven van de nieuwe basiliekwijn die naar aanleiding van de nakende heropening gelanceerd wordt. Voor de liefhebbers kan er ook al wijn gekocht of besteld worden.
 
De wijnactie ten voordele van de promotie van de Sint-Martinusbasiliek loopt in samenwerking met de Halse wijnhandel BELVINO. Zaakvoerder Geert Schmidt was direct te vinden voor een samenwerking en selecteerde voor deze eerste actie een heerlijke wijn uit de Languedoc-Roussilion. Met deze wijnactie wil de vzw Basiliekpromotie Halle ook de internationale connecties van de Halse basiliek extra in de verf zetten.
 
Nadien een glaasje kunnen de bezoekers ook gratis het Zuidwest Brabants Streekmuseum bezoeken waar tot en met zondag ook de expo van 90 jaar Verenigde Accordeonisten van Halle te bezichtigen is. Ook voor het museum is het de laatste dag dat het te bezichtigen is vooraleer het verhuist naar de gerestaureerde Mouterij.
 
Meer info op www.sintmartiusbasiliek.be en www.streekmuseum-halle.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief