HALLE - Basiliek heeft nu ook zijn eigen wijn

C21

HALLE - Basiliek heeft nu ook zijn eigen wijn

Editiepajot_halle_wijn_foto_olaf
Foto Olaf
 

De dorstige laven is één van de zeven werken van barmartigheid en dat gaan ze in de Halse basiliek letterlijk en figuurlijk doen. Om de heropening van de basiliek, (midden mei 2015) te vieren gaan ze wijn verkopen. Het is zeker geen miswijn, maar wel Rochaubry.

Eind mei 2015 opent de Sint-Martinusbasiliek van Halle opnieuw haar poorten voor het publiek na een sluiting van twee jaar. Dit mag uiteraard niet zomaar voorbij gaan. De vzw Basiliekpromotie Halle (het vroegere V.V.V.-Halle) zal de basiliek naar aanleiding van haar heropening sterk promoten in binnen- en buitenland. Om hiervoor de nodige financiële middelen te verzamelen lanceert de vzw een wijnverkoopactie in samenwerking met de Halse wijnhandel “Belvino”.
Geert Schmidt, zaakvoerder van Belvino, selecteerde een zeer open en toegankelijke wijn uit Frankrijk, meer bepaald de Rochaubry. Vanaf 25 september 2014 zal de wijn beschikbaar zijn, zowel wit als rood, met een speciaal etiket met het silhouet van de basiliek.
Rochaubry wit is een wijn vol van smaak en met een zeer mooie afdronk en ideaal als aperitief of bij allerlei visgerechten.
De rode is een mondvullende rode wijn die kracht en fijnheid heel mooi combineert en is oortreffelijk in combinatie met rode vleesgerechten en kazen.
De wijn kan per fles gekocht worden, al dan niet in een mooie uniek bedrukte wijndoos met een afbeelding van de basiliek of per 6 of 12 flessen in een karton.
Een fles kost 9 eurp, fles in geschenkdood 11,50 euro en per  6 flessen               8,55 euro de fles of 51,30 euro per doos van 6 flessen. Kopen per 12 flessen komt op 8,10 euro per fles of 48,60 euro per karton van 6 flessen.                          
Men kan nu al wijn bestellen via mail op contact@basiliekpromotiehalle.be  met vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats en het aantal gewenste flessen wit en/of rood. Of via het formulier op de website www.sintmartinusbasiliek.be
De wijn zal ook te koop zijn in het toerismekantoor op de Grote Markt en in de basiliekwinkel die vanaf 15september gevestigd zal zijn in de Kardinaal Cardijnstraat naast de basiliek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2014
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief