HALLE - Behaag (H)alle kanten!

C21

HALLE - Behaag (H)alle kanten!

Hagen
Foto Felix Merckx

De stedelijke milieuraad organiseert naar jaarlijkse gewoonte de haagplantactie “Behaag (H)alle kanten”. Inwoners van de stad Halle kunnen hierdoor aan een voordelig tarief plantgoed kopen. Door streekeigen plantgoed te verdelen verhoogt de biodiversiteit binnen Halle en wordt de natuur een handje geholpen.

Halle kent gelukkig nog een aantal groene zones, maar door de vele verkavelingen en bebouwingen liggen deze ver uit elkaar en zijn niet verbonden. De dieren moeten hun weg kunnen blijven vinden van het ene stukje natuur naar het andere. Dit kan enkel als we in de eigen tuinen ook zorgen voor verbindingselementen die kunnen bestaan uit hagen, kleine bosjes, knotwilgen…
De voordelen van streekeigen soorten zijn onmiskenbaar tegenover uitheems siergroen.
Streekeigen bomen en struiken zijn veel goedkoper, groeien sneller, hebben een langere levensduur, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat of allerlei ziekten en plagen.
Hoe bestellen?
Vraag naar een bestelformulier bij de dienst Openbare werken, Mobiliteit & Milieu of op www.halle.be/haagplantactie en kies uit 7 pakketten. Ieder plantpakket bevat 24 planten. Het bestelformulieren moeten uiterlijk op 11 november 2014 in het bezit zijn van de Openbare werken, Mobiliteit & Milieu. De verdeling wordt voorzien tijdens de 2de helft van november of begin december in het stadsmagazijn.
Meer info kan je bekomen bij de dienst Openbare werken, Mobiliteit & Milieu: Oudstrijdersplein 18 – 1500 Halle, 02 365 95 34, milieu@halle.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief