Studenten autotechniek KTA Pro Technica HALLE sleutelen ook dit jaar aan hun praktische kennis in samenwerking met BMW Group.

C21

Studenten autotechniek KTA Pro Technica HALLE sleutelen ook dit jaar aan hun praktische kennis in samenwerking met BMW Group.

Kta_pro_technica_2012_p200
EP

Het beroep van autotechnieker blijft ook in 2014 een knelpuntberoep*. BMW Group Belux onderkent dit probleem en ondersteunt daarom al enkele jaren middelbare scholen en hogescholen die opleidingen autotechnieken aanbieden. Vanaf dit schooljaar gaan ook de Technische Scholen Mechelen samenwerken met BMW Group Belux. De samenwerking met KTA Pro Technica Halle wordt na een eerste succesvolle samenwerking verder gezet.

Als een van de ondersteunende acties om meer studenten voor autotechniek te laten kiezen, neemt BMW Group Belux het voortouw in het zogenaamde geassocieerde onderwijs en biedt een platform aan voor de samenwerking tussen scholen en concessies. Zo krijgen onder meer de leerkrachten didactische ondersteuning en worden er gezamenlijke initiatieven op nationaal, sector- en scholenniveau georganiseerd.
Na de eerste samenwerking met KTA Pro Technica Halle, blijkt de balans positief voor alle partijen. Één van de studenten die vorig jaar aan het programma deelnam, heeft zelfs al een contractaanbieding van een lokale BMW concessie op zak. De samenwerking met de studenten van het 5e en 6e jaar TSO zal in het nieuwe schooljaar 2014-15 dan ook verder gezet worden. Daar bovenop zullen ook de studenten van 7e jaar autotechniek van Technische Scholen Mechelen vanaf dit schooljaar een gelijkaardig didactisch programma krijgen.
De leerinhouden komen uit het leerplan en kunnen meteen in de praktijk aangewend worden met behulp van modern didactisch materiaal van BMW Group Belux. De studenten automechanica van beide scholen krijgen enkele weken theoretische opleiding in het nieuwe trainingscenter in Bornem. Daarna volgen twee stageweken bij de lokale concessies in de woonomgeving van de studenten van KTA Pro Technica in Halle zijnde BMW Vandeperre in Sint-Pieters-Leeuw, Jean-Michel Martin in Anderlecht , Van den Broeck in Dilbeek en BMW Brussels. Hetzelfde geldt voor de studenten van Technische Scholen Mechelen waar de lokale BMW/MINI concessies Juma (Mechelen), Ottevaere (Hever), Gregoir (Puurs), Tanghe (Melsbroek), Jorssen Aartselaar en Van Osch Tienen hun werkplaats openstellen voor de studenten van het 7e jaar TSO. Het pilootproject zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.
“The war on talent woedt in alle hevigheid verder, en zeker wat betreft de technische beroepen in de automobielsector blijft het moeilijk om voldoende geschikte medewerkers te vinden”, zegt Pierre De Canniere, Retail HR en Training Manager van BMW Group Belux. “BMW Group Belux wil de banden met het onderwijs aanhalen, opdat het talent van de toekomst volop kansen krijgt om uit te groeien tot enthousiaste en competente medewerkers voor onze sector.”
“Technische scholen en bedrijven moeten samenwerken, in hun eigen belang en in het belang van de toekomstperspectieven van de scholieren”, voegt Technisch Adviseur Coördinator Michel Declerck van KTA Pro Technica Halle toe. “Onze school vervult een pioniersrol binnen het secundair technisch onderwijs om de technische richtingen en de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Daarom zijn we blij deze samenwerking met BMW Group Belux verder te kunnen zetten.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief