HALLE - Colruyt Group ondersteunt Belgische varkensboeren

C21

HALLE - Colruyt Group ondersteunt Belgische varkensboeren

Colruyt_group_2013_p200
EP

Colruyt Group neemt een aantal maatregelen om de Belgische varkensboeren te ondersteunen, nu die sector kampt met overschotten en lage prijzen.

Colruyt Group is niet in staat om de problematiek van de varkenssector alleen op te lossen, aangezien de prijsvorming wordt bepaald door vraag en aanbod op de internationale markt. Directeur Colruyt Group Fine Food Stefan Goethaert: “We zijn ons wel zeer goed bewust van de moeilijke situatie voor de varkenshouders in het algemeen, en dus ook voor de boeren die varkens kweken volgens ons lastenboek. Wij willen hen dan ook helpen om deze periode te overbruggen”.
Om ademruimte te creëren voor de varkensboeren zal Colruyt Group de huidige prijsdalingen niet langer volgen en de aankoopprijs gedurende 2 maanden blokkeren op het huidige niveau. Wanneer de marktprijzen boven het huidige niveau stijgen, blijft de prijs vastgeklikt tot er opnieuw een evenwicht is bereikt. Dit evenwicht ontstaat wanneer de buffer die Colruyt Group tijdelijk speelt terug gecompenseerd is.
Om meerverkoop te realiseren werkt Colruyt Group een systeem van volumekorting uit en zal het Belgische varkensvlees extra gepromoot worden in de klantencommunicatie en in de winkels.
Stefan Goethaert: “De extra ademruimte die wij creëren gaat volledig naar de varkenshouders die vlees leveren volgens ons lastenboek. We zullen na 2 maanden de situatie opnieuw evalueren. Ondertussen rekenen we erop dat er in de sector ook inspanningen zullen gebeuren om een beter evenwicht te bereiken tussen vraag en aanbod.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief