’t Pasrel HALLE bestaat 5 jaar

C21

’t Pasrel HALLE bestaat 5 jaar

Editiepajot_halle_pasrel_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Vijf jaar geleden opende ‘t Pasrel' zijn deuren in Halle. Zij vonden een onderkomen in de oude pstorie van Breedhout (Halle). Twintig jaar geleden begon alles met een eerste vestiging in Schaarbeek. In 200 volgde een tweede vestiging in Schaarbeek en in 2009 volgde Halle/

’t Pasrel vzw is een door de Vlaamse Gemeenschap erkend Onthaal-, Oriëntatie- en Observatie-centrum (OOOC). Als voorziening in de bijzondere jeugdbijstand staan ze in voor de opvang en begeleiding van kinderen en jongeren (-18 jaar) en hun gezinnen en formuleren ze adviezen voor verdere hulpverlening.
’t Pasrel heeft als OOOC in de loop der jaren een belangrijke plaats verworven in de sector van de bijzondere jeugdzorg in de regio Brussel en Vlaams-Brabant. Zo beschikken ze momenteel over drie voorzieningen met een totale opvangcapaciteit van 32 plaatsen en een personeelsploeg van veertig medewerkers. Deze groei verliep geleidelijk waarbij ze telkens inspeelden op nieuwe prangende noden in de regio.
 In 1994 startte ’t Pasrel met een eerste huis in de Emile Zolalaan 50 te 1030 Schaarbeek, waar ze momenteel over een capaciteit beschikken van 12 plaatsen voor jongeren van 3 tot 18 jaar.
 Begin 2000 volgde dan de oprichting van een tweede centrum in de Schaarbeeklei 130 te 1800 Vilvoorde, met een opvangcapaciteit van 11 plaatsen eveneens voor jongeren van 3 tot 18 jaar.
 In september 2009 tot slot werd, op dringende vraag van verschillende overheden en de verwijzers, gestart met de werking van een derde centrum specifiek bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in de regio Halle (9 plaatsen). Deze werking is gehuisvest in de voormalige pastorij op de Lenniksesteenweg 619 te 1500 Halle (Breedhout).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief