HALLE - Paul trekt na 53 jaar de deur achter zich dicht

C21

HALLE - Paul trekt na 53 jaar de deur achter zich dicht

Editiepajot_halle_conscierge_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Paul Segers is niet langer de huisbewaarder van het KTA Pto Technica in Halle. Hij heeft 53 jaar op de school gewerkt. Hij heeft alles mee opgebouwd. Met de nieuwbouwwerken was men verplicht dit contract stop te zetten. De site wordt volledig afgebroken en dus ook de conciërgewoning van Paul. Hij moest dus vertrekken.

Het was met spijt in het hart dat directeur Maggy Vankeerberghen het hem het einde van de huisbewaring moest aankondigen. “Op 1 september startte onze nieuwbouw. De complexe dbfm procedure liet ons niet toe uw huis nog langer als conciergewoning te laten fungeren. Ook al is de afbraak gepland binnen 1,5 jaar, u moest uw woning nu reeds verlaten. Het was niet makkelijk”, zegde Maggy Vankeerberghen. .
Op 12 oktober 1961 kwam Paul in dienst op de school en op 1 oktober 1967 werd hij vast benoemd. Paul heeft 53 jaar voor de school gewerkt. Hij heeft alles meegemaakt en hij heeft de school altijd in zijn hart gedragen.
Dhr Roger De Tant oud directeur, die het langst met u werkte , vertrouwde mij het volgende toe , zegde Maggy Vankeerberghen : “Hij was gedurende meer dan 20 jaar op logistiek gebied mijn trouwste “luitenant”. Niets was te moeilijk , te zwaar…of Paul kende de oplossing. Honderden klussen en klusjes wist hij tot een goed einde te brengen. Hij inspireerde en motiveerde dag na dag de ganse poets – en onderhoudsploeg. Nooit heeft hij mij ontgoocheld. Zelfs in het weekend stond hij paraat om een dringend werk op te knappen zodat leerlingen en leerkrachten er op maandag geen hinder zouden van ondervinden. Tijdens onze jaarlijkse “ Topdagen “ was Paul present om gedurende meerdere nachten de wacht te houden in onze tent, zodat niets kon verdwijnen. Ziek zijn en recuperatie van overuren stonden niet in zijn woordenboek …..”
Paul was niet alleen de man die alle klusjes opknapte, maar hij was de toezichter van de school. “Als het alarm af ging trok ik er steeds naar toe. Zowel over dag als ’s nachts. Zo heb ik dieven op heterdaad kunnen betrappen. Gedurende al die jaren ben ik ook maar twee keer op reis naar het buitenland geweest. De eerste keer was dat Amerika en daarna nog eens naar Spanje”
Paul woont nu op de Vandenpeereboomstraat en gaat nu veel vissen in Sint-Pieters-Leeuw. Vroeger was hij ook een goede duivenmelker
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief