HALLE - Bibliotheek gaat de Japanse toer op

C21

HALLE - Bibliotheek gaat de Japanse toer op

Bibliotheek
Foto Felix Merckx

De bibliotheek van Halle gaat tijdens de "November Wereldmaand" de Japanse toer op. De collectie rond Japan zetten ze in de kijker en ze organiseren een paar boeiende workshops en lezingen.

Zo is er een workshop Kamishibai en creative storytelling op zaterdag 22 november waar men 1001 manieren ontdekt om kinderen verhalen te vertellen. Kamishibai is een Japans verteltheatertje dat je samen met vertelplaten ook op de jeugdafdeling kan uitlenen
Ze organiseren op maandagavond 10 november een literaire avond met Japanoloog Luk Van Haute. Luk bracht dit jaar een verhalenbundel uit met Japanse kortverhalen van zo'n 41 auteurs. Als vertaler van onder andere Murakami en Kawabata is hij dé aangewezen persoon om wat duiding bij deze soms wat bizarre en mysterieuze verhalen te geven
Wie Japan zegt denkt waarschijnlijk onvermijdelijk aan sushi . Hierover vertonen ze een prachtige documentaire «Jiro dreams of sushi” , die hét veihaal verteld van een 85-jarige sushichef die een piepklein restaurant in Tokyo uitbaat en als enige in zijn soort 3 Michelinsterren heeft. Daaraan gekoppeld hebben ze een culinaire babbel met de sushispecialist van België Luc Hoornaert.
Luc is invoerder van .Japanse topproducten. Er wordt niet alleen gepraat, maar ook geproefd. Noteer donderdag 13 november alvast in je agenda.
Voor de creatievelingen is er op 1B november een cursus Japans boekbinden. Een hele mooie en relatief eenvoudig manier om boekjes te maken. Leen Severs, die alle kneepjes van het boekbinden onder de knie heeft, laat jullie hiermee kennis maken.
Voor de kinderen hebben ze een Japans speluurtje op zaterdag 8 november. lkuko Ueba leert de kinderen een origami figuurtje vouwen en neemt wat Japans speelgoed mee.
Als afsluiter is er op zaterdag 29 november een voorleesmoment in Japanse stijl. De voorlees vrijwilligers Martine en Katelijne lezen elk een Japans prentenboek voor, waarna er nog een creatief knutselmoment volgt.
Het volledige programma vind je terug op onze website www.bibliotheekhalle.be. Inschrijven kan via bibliotheek@halle.be  of bel 02365 98 60.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief