HERNE – Benefiet-duo-concert in de St-NIklaaskerk

C21

HERNE – Benefiet-duo-concert in de St-NIklaaskerk

Aankondiging_benefietconcert
HERNE – Benefiet-duo-concert in de St-NIklaaskerk - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 8 november om 20 u organiseert de koninklijke fanfare De Ware Broeders van Herfelingen met de medewerking van Brassband Buizingen een benefiet-duo-concert in de St-Niklaaskerk. De opbrengst gaat integraal naar de vzw's De Okkernoot in Vollezele en Halle en Zonnestraal in Herfelingen.

De fanfare uit Herfelingen neemt onder de leiding van haar dirigent Jeroen Hofmans het eerste deel van het concert voor haar rekening. Ook nu weer brengt hun muzikanten een gevarieerd programma waarin hier en daar ook ruimte voor enkele solisten.
Voor het tweede programmadeel maakt de fanfare plaats voor Brassband Buizingen onder de leiding van dirigent Luc Vertommen. Deze Belgische topbrassband neemt, naast hun drukke concertagenda, ook vaak deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland, onder meer in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen en Oostenrijk.
Het palmares van Brassband Buizingen oogt dan ook bijzonder indrukwekkend. Zo behaalde het orkest In 2009 de derde plaats op het officieuze wereldkampioenschap tijdens het Wereldmuziekconcours in het Nederlandse Kerkrade. In 2012 dan weer werden ze voor de tweede maal nationaal brassbandkampioen en in 2013 behaalde het orkest nog een mooie vierde plaats op hun derde deelname aan het Europese Brassbandkampioenschap. Dit jaar dan won Brassband Buizingen voor de tweede keer het Vlaams Open Brassbandkampioenschap in Mechelen.
Eind november neemt Brassband Buizingen opnieuw deel aan het jaarlijks Belgisch brassbandkampioenschap met muziekstukken die zij in Herfelingen voor de eerste keer voor een publiek brengt. Voor de aanwezigen is dit alleszins een uitgelezen kans om de bijzonder verdienstelijke brassband, die zelfs neigt naar het Europees topniveau, met zijn schare kleppers van solisten aan het werk te zien en horen.
Als toegang wordt een vrije bijdrage gevraagd die integraal geschonken wordt aan de vzw's De Okkernoot en Zonnestraal. De keuze voor deze instellingen lag voor de hand. Zonnestraal, dat instaat voor dienstverlening aan personen met een handicap, heeft een afdeling in Herfelingen. En de Okkernoot, een tehuis voor de opvang van autisten, heeft zijn hoofdzetel in Halle, waarvan Buizingen een deelgemeente is. 
De avond wordt aan elkaar gepraat door Wilfried Haesen.
Na het concert is het publiek nog welkom voor een hapje en een drankje in de nabijgelegen tehuis van Zonnestraal rechtover de kerk.
Meer info bij Steven Vander Eeckt, de voorzitter van De Ware Broeders, via steven.vandereeckt@telenet.be of 0478/25.14.03.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief