HALLE - De Lijn gaat verdwenen schuilhuisjes vervangen

C21

HALLE - De Lijn gaat verdwenen schuilhuisjes vervangen

De_lijn_algemeen_p200
EP

In het Halse straatbeeld zijn een aantal schuilhuisjes verdwenen. De stad ontving hier de voorbije weken een aantal vragen over, en ze geven dan ook graag verduidelijking. De oorzaak dat er verdwenen zijn is het aflopen van het contract met de bewuste firma is afgelopen.

Enige tijd geleden liep het contract voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de schuilhuisjes af. Dat contract hield in dat de schuilhuisjes gratis ter beschikking werden gesteld van de stad, in ruil voor de publicitaire ruimte in het straatbeeld. De firma onderhield de schuilhuisjes, die haar eigendom waren.
 
De dienst OMM-Openbare Werken schreef gezien het aflopen van het contract een nieuwe opdracht uit voor het voorzien en onderhouden van de schuilhuisjes, maar niemand tekende in. Bijgevolg zouden de schuilhuisjes na afloop van het contract door de firma worden verwijderd, en was er geen nieuw contract dat de schuilhuisjes kon vervangen. De stad Halle kwam om dit probleem zoveel mogelijk op te vangen eerder dit jaar wel overeen om 26 schuilhuisjes te laten staan: diegene die het recentst geplaatst werden en dus in betere toestand zijn. De stad Halle sloot daartoe een onderhoudscontract met de firma, en draagt de onderhoudskost.
 
De overige 18 schuilhuisjes werden na afloop van het contract verwijderd maar zullen vervangen worden door schuilhuisjes van De Lijn. Het schuilhuisje ter hoogte van de Bergensesteenweg 663 wordt niet vervangen omwille van de beperkte zichtbaarheid voor reiziger en buschauffeur. Wel komen er 2 extra schuilhuisjes: eentje ter hoogte van Krabbos 32 en eentje ter hoogte van het OCMW. De nieuwe schuilhuisjes zullen geplaatst worden eind januari 2015.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief