Etenschappers op pad voor Toernee Mondi’alle in HALLE

C21

Etenschappers op pad voor Toernee Mondi’alle in HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle
Ingezonden foto van 2 etenschappers, hun laatste normale maaltijd namen ze in Boelekewis en uiteraard namen ze de overschotjes mee
 

Het thema van Toernee Mondi’alle is dit jaar ‘voedselverspilling’, daarom worden er in de maand november enkele ‘etenschappers’ op pad gestuurd. De wereldbol rond het standbeeld van Servais op de Halse Grote Markt is hierbij dé eye-catcher van het thema, het geïmproviseerde kippenhok is de tijdelijke thuis van 12 uitverkoren kippen die zich een maand lang te goed mogen doen aan de overschotjes van de Halse restaurants.

“Onze etenschappers zullen een maand lang proberen te overleven op gedumpt of vervallen voedsel”, vertelt Brems, organisator van Toernee Mondi’alle, “Ze zullen ons regelmatig op de hoogte houden van hun nieuwe levensstijl via de Facebook-pagina van vzw Mondi’alle. Zo kunnen geïnteresseerden inspiratie opdoen en vinden ze tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen!” De etenschappers koppelen hieraan graag een oproep: “Supermarkten, kruideniers en particulieren: hebben jullie eten in huis dat over tijd is, gooi het dan vooral niet weg! Schenk het aan de etenschappers via de Facebook-pagina www.facebook.com/mondiallevzw”.

Als alles goed gaat, staan de etenschappers op zaterdag 29 november klaar voor Toernee Mondi’alle, het bruisende wereldfeest in hartje Halle. Die dag staat Halle bol van spektakel en kan elke bezoeker volop genieten van de meest exotische en verrassende muziek in de café’s op en rond de Grote Markt. Op het marktplein zelf brengen een vuurshow, opzwepende muziek en straattheater je in een bijzondere sfeer. Een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen is de gratis familievoorstelling in CC ’t Vondel, om 17u. En je honger stillen doe je vanaf 17u30 in ‘De Steunzool’, het solidaire pop-uprestaurant in de Oude Post. De culinaire toppers worden er dit jaar natuurlijk zo veel mogelijk bereid met… ‘afgekeurd’ voedsel van lokale producenten. De reis eindigt met een wervelend wereldfeest in CC ’t Vondel, dat voor de gelegenheid in een aangepast kleedje is gestopt. Een niet te missen eindhalte voor etenschappers, hun fans en al wie geeft om een betere wereld.

Zoals elk jaar gaat de opbrengst van Toernee Mondi’alle naar een nobel doel dat aansluit bij het gekozen thema. Dit jaar is dat het initiatief van Joris Depouillon, wereldreiziger en volbloed etenschapper die structurele oplossingen zoekt voor het voedseloverschot. Hij is sinds drie jaar bezig met de uitbouw van een Europees netwerk ‘Food Surplus Entrepreneurs Network’ dat ondernemers de kans biedt om hierover ideeën uit te wisselen. Bedoeling is dat de uitwisselingen op termijn tot een internationaal netwerk leiden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief