HALLE - Gouden lambikstoemper gaat naar Antwerpen

C21

HALLE - Gouden lambikstoemper gaat naar Antwerpen

Editiepajot_halle_lambikstoempers_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Tijdens de dag van de oude geuze in het Streekproducten centrum in Halle reikten de vzw Lambikstoempers hun ‘Gouden Lambikstoemper’ uit. Hiermede willen ze de lambikbieren jaarlijks nog eens in de kijker zetten. Na veel wikken en wegen ging de gouden lambikstoemper dit jaar naar ’t Antwaarps Bierhuiske

De Lambikstoempers vzw wil de “lambikbieren” jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”. De eerste “Gouden Lambikstoemper” ging in 2010 naar “De Heeren van Liedekercke”, de tweede naar “Kaf’eko” in Halle, de derde naar “Boelekewis’” in Huizingen en de vierde naar caf& De Zwaan uit Dworp. Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken reiken ze de gouden lambikstoemper uit aan horecazaak die in 2014 het beste extra aandacht besteed heeft aan de “lambikbieren”.
Winnaar van de gouden lambikstoemper, ’t Antwaarps bierhuiske uit Hoogstraat in Antwerpen in de onmiddellijke omgeving van de markt, heeft meer dan 50 lambikbieren, waarvan een aantal ook op ’t vat.
De tweede prijs was Centrum Hotel in Beersel, een volledig vernieuwde zaak in het centrum van Beersel met een mooi aanbod lambikbieren.
De derde prijs was voor café ’t Obstakel uit Opwijk. De uitbaatsters beslisten verleden jaar hun zaak over te laten en een nieuw leven te beginnen. Zij kregen echter geen ernstig overnamebod en beslisten dan maar te blijven.
Een eervolle vermelding was er voor ‘De Smidse’ in de Herisemmolen in Alsemberg.
De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Felix Merckx
Fekix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief