HALLE/PEPINGEN - Kathleen Wellemans leest voor uit haar boekje ‘Mia en Bram’

C21

HALLE/PEPINGEN - Kathleen Wellemans leest voor uit haar boekje ‘Mia en Bram’

Pepingen
Foto © Elsie De Greef / Kathleen leest voor
 
Pepingen
Foto © Elsie De Greef / Verwerking van het verhaal, kleuters knutselen Mia de giraf
 

Naar aanleiding van de voorleesweek leest Kathleen Wellemans voor uit haar kleuterboekje 'Mia en Bram'. Zij is schrijfster en illustrator van het boek en leest haar verhaal voor in verschillende scholen. De Voorleesweek 2014 loopt van 22 tot 30 november, het is een jaarlijkse campagne die het belang van voorlezen in de kijker zet. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen.

Vandaag las Kathleen haar boekje voor in kleuterschool Spring in 't Veld in Breedhout. ‘Mia en Bram’ is een voorleesverhaal voor kleuters. Het verhaal gaat over een giraf die wil gaan wandelen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan... aan de hand van het boekje en grote prenten werd het verloop van het verhaal uit de doeken gedaan. Daarna was er nog een creatieve verwerking, de kleuters mochten zelf Mia de giraf maken om het verhaaltje na te spelen. De kleuters hebben er van genoten, een mooi verhaal en een leuke creatie om mee te nemen naar huis, meer moet dat niet zijn.

Kathleen: “Ik heb het verhaal zelf geschreven en geïllustreerd met vrolijke tekeningen. Het wordt uitgegeven door kunstenaarscollectief Pep-In-Gen, waar ik lid van ben. Onlangs hebben we ateliers georganiseerd voor kinderen met aansluitend een heuse tentoonstelling van hun kunstwerken. We hebben er allemaal veel plezier aan beleefd. Het boekje is nu te koop, misschien een leuke cadeautip voor Sinterklaas of de komende feestdagen én je steunt er onze vereniging mee, zodat we nog leuke activiteiten kunnen op zetten en zo het kunstgevoel bij de kinderen kunnen blijven aanwakkeren. Het boekje is te bestellen via 0484 771 790 of https://www.pep-in-gen.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief