HALLE - Dirk Vanderlinden verkoopt zijn jongste boek ten voordele van de Floere op de kerstmarkt

C21

HALLE - Dirk Vanderlinden verkoopt zijn jongste boek ten voordele van de Floere op de kerstmarkt

Editiepajot_halle_boek_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De Fiandre Broederschap, de tweede triller van Dirk Vanderlinden in de reeks rond het bijzonder schaduwteam De Vandiesel Company wordt op de kerstmarkt in Halle verkocht voor het goede doel. In zijn boek neemt de auteur de lezers mee op een spannende reis waarbij humor en ook een vleugje erotiek nooit ver weg zijn.

Het boek zal tijdens de kerstmarkt in Halle verkocht worden ten voordele van de beschutte werkplaats De Floere. Dat zal gebeuren samen met Pascal Machiels van De Zogeraa die ook hapjes zal verkopen ten voordele van De Floere.
Dirk Vanderlinden een geboren en getogen Hallenaar (Essenbeek) en Pascal Machiels (De Zogeraa)  hebben samen op het toenmalige OLV College gezeten. Toen Dirk zijn thrillers begon te schrijven wilde hij er ook leuke en bourgondische taferelen in neerzetten. “Waar kan je dat in Halle beter dan in De Zogeraa? Het boek eindigt ook  in De Zogeraa”.
Als leider van de Chiro in Essenbeek zetten zij zich ook meermaals in voor de Floere en dus kon Dirk deze keer ook niet anders dan mee instappen met Pascal.
Omtrent het boek:
In Brussel sterft een priester door een val vanuit zijn appartement op de dertiende verdieping. Uit de eerste vaststellingen door de politie blijkt dat hij door het raam is geduwd. Wanneer de katholieke kerk de zaak in de doofpot probeert te stoppen besluiten de autoriteiten de Vandiesel Company in te schakelen.
Algauw blijkt dat het verleden van de priester in kwestie stinkt als een beerput. Seksueel misbruik, pedofilie en hypocrisie zijn maar een paar sleutelwoorden die deze complexe zaak typeren. De Vandiesel Company komt terecht in een bloedstollend complot dat begint bij een paar gezinnen die in de Brusselse rand wonen. Algauw brengen de vertakkingen van deze schijnbaar onschuldige netwerk de lezer naar Firenze, Geneve, Chaumard, Praag, Castiglione del Lago en uiteindelijk Rome. Het verhaal gaat tot in het hart van het Vaticaan waar de twaalf gezworenen de paus dienen en bewaken zoals de Praetoriaanse Garde de Romeinse keizer diende en waar kardinalen wel eens een dubbelleven durven te leiden.
De Vandiesel Company duikt het mysterie in en valt van de ene verbazing in de andere. Zo lijkt de verwevenheid tussen de katholieke kerk en de maffia groter en hechter dan eenieder durft te vermoeden.
Het teamwork, de emoties, het vleugje erotiek en vooral de humor zijn een uitstekende tegenpool voor de verschrikkelijke dingen die eigenlijk dichter bij ons allemaal terug te vinden zijn dan we zelf denken of willen geloven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief