HALLE - Vuurwerk en wensballonnen: wat mag en wat mag niet?

C21

HALLE - Vuurwerk en wensballonnen: wat mag en wat mag niet?

Vuurwerk_p200
EP

Straks vieren we met z’n allen eindejaar en klinken we op een nieuw jaar en een goede gezondheid. Maar doen we dat ook op een veilige manier? Vuurwerk afsteken, een wensballon oplaten … het is allemaal deel gaan uitmaken van onze nieuwe tradities. Maar kan en mag het wel in Halle? Hieronder alvast het officiële antwoord én een woordje uitleg.

In de nieuwe politieverordening lezen we onder artikel 2.5.3: “Met behoud van de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen is het verboden, zowel op de openbare plaats als op private domeinen, binnenplaatsen en op alle plaatsen die palen aan de openbare weg, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten. De burgemeester is ertoe gemachtigd toestemming te verlenen om feestvuurwerk af te steken.”
Dit betekent dus dat: vuurwerk toegestaan is, op voorwaarde dat je tijdig een verplichte vergunning aangevraagd hebt via milieuvergunningen@halle.be  of stad Halle, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle. Dien je aanvraag ruim op voorhand in, zodat de administratie de aanvraag tijdig kan verwerken.
wensballonnen in Halle zijn compleet verboden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief