HALLE - Komt er terug een school op de Albertsite?

C21

HALLE - Komt er terug een school op de Albertsite?

Editiepajot_halle_albertschool_foto_merckx
De Albertsite. (Foto Merckx)
 

De vzw De Winde is vragende partij om op de Albertsite (hoek St. Rochusstraat – Albertstraat) terug een wijkschool in te richten. De school, waar de opnames van Witse gebeurden staat nu gedeeltelijk leeg. Wijkcolmité Sint-Rochus is gelukkig met deze gang van zaken.

De stad Halle wilde deze school verkopen om besparingsredenen en er liepen geruchten dat er appartementen zouden op gebouwd worden.
Op de Halse wijk Sint-Rochuswijk is er nood aan een bijkomende school Wat hun project voor ons, als wijkcomité, bewonderenswaardig maakt, is dat zij een buurtschool willen oprichten. En dat is voor ons van groot belang.
De verenigingen die momenteel de turnzaal gebruiken, de Jeugddienst die in de kelder repetitieruimtes heeft en die door de jeugd gebruikt wordt: ze zouden allemaal op de locatie kunnen blijven! Voorts willen ze meer doen dan dat: samenwerking met andere verenigingen willen ze verder uitbouwen, want de conciërgewoning zullen ze ook ter beschikking stellen voor verenigingen en mensen uit de buurt.
Ook de speelplaats zien ze als een ontmoetingsplek voor onze kinderen. Kortom, ze zullen voor ons meer dan een school zijn!
 Burgemeester Pieters (CD&V) bevestigde ons dat de vzw De Winde vragende partij is om in de Albertschool een buurtschool op te richten en dat zij daar als college positief tegenover staan.
Burgemeester Pieters (CD&V): “Maar het project kan enkel doorgaan als ze subsidies krijgen in het kader van het extrabudget voor de gemeenten en steden met capaciteitsproblemen in het onderwijs. Daar dienen ze deze week dossier voor in, maar ook vanuit andere scholen verwachten we subsidie-aanvragen, die we dan vervolgens moeten overmaken aan de Minister van Onderwijs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief