Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van HALLE zoekt nieuwe medewerkers

C21

Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van HALLE zoekt nieuwe medewerkers

Editiepajot_hazlle_broederschap_1_foto_merckx
De stichtende leden van de Broederschap. (Foto Felix Merckx)
 

De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle staat voor een belangrijk en vooral historisch jaar nu de Sint-Martinusbasiliek haar deuren opnieuw opent voor het publiek. Deze heropening biedt een unieke gelegenheid om het verhaal van Onze-Lieve-Vrouw van Halle en de bedevaart in het bijzonder opnieuw uit te dragen in héél Vlaanderen en België.

De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw heeft in de lijn van haar initiële 14de eeuwse doelstellingen, de belangrijke taak op zich genomen om het 13de eeuws genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Halle te escorteren op haar terugweg naar Halle vanuit Brussel.
Hier mee wil de Broederschap de bedevaart onder aandacht brengen en opnieuw op de kaart zetten. Maar ze kijken ook al uit naar de Mariaprocessie van 2016 en de start van het jubeljaar 2017 met als hoogtepunt de viering van 750 jaar Halle Mariastad.
Voorzitter Johan Vencken; “De Broederschap heeft veel maar vooral boeiend en uniek werk op de plank. Zulk een kans krijgen we maar één keer in de honderd jaar. De Broederschap wil deze kans met beide handen grijpen en haar rangen versterken met enthousiaste medewerkers om alles te doen slagen”.
Daarom organiseert ze op zaterdag 7 februari 2015 om 14u00 een open vergadering in het O.L.V.-Centrum, Ninoofsesteenweg 7, 1500 Halle. Iedereen die op de één of de andere manier zijn of haar steentje wil bijdragen aan deze historische gebeurtenissen is welkom. De Broederschap stelt er haar structuur en werking voor en de verschillende taken waarvoor ze versterking zoeken. Dit kan gaan van het bedelen van affiches, het updaten van de websites en sociale mediakanalen tot meewerken aan de wagens en de kledij van de processie.
Rondetafel over de bedevaart
Speciaal voor de promotie van de bedevaart organiseert de Broederschap een aparte rondetafel diezelfde dag in de voormiddag. Alle nog bestaande Broederschappen van O.L.V.-Halle in Vlaanderen en daarbuiten worden uitgenodigd om samen met alle groepen die sinds jaren naar Halle op bedevaart komen.
Johan Vencken: “Het doel van deze rondetafel is samen nadenken over hoe de Bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Halle een nieuwe toekomst kunnen geven en onze Broederschap de andere groeperingen kan helpen hun Halle-bedevaart te promoten en te bewaren. De rondetafel Bedevaart gaat door in samenwerking met LECA vzw (Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag)”
De rondetafel voor de Halle-Bedevaart gaat door op zaterdag 7 februari 2015 van 9u30 tot 12u00 in het O.L.V.-Centrum, Ninoofsesteenweg 7, 1500 Halle.
Alle Broederschappen en bedevaartsgroepen worden van harte uitgenodigd deel te nemen met een delegatie van 2 personen per groepering. Ook individuele bedevaarders kunnen deelnemen. Deelname is gratis en s’middags worden broodjes voorzien.
Inschrijven kan bij de voorzitter van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, Johan Vencken, via e-mail contact@broederschapolvhalle.be of telefonisch op GSM 0477 568 501.
Meer info over de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle op www.broederschapolvhalle.be en www.sintmartinusbasiliek.be voor de geschiedenis van het bedevaartsoord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief