Werken zwembad HALLE uit de startblokken

C21

Werken zwembad HALLE uit de startblokken

Editiepajot_halle_zwembad_1_foto_merckx
Eindelijk werd de eerste steek gegeven voor het zwembad. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_zwembad_2_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Na dat men er al tientallen jaren over spreekt, er liedjes over gemaakt werden, er een enquête werd gehouden is het in Halle eindelijk zover. De eerste spadesteek voor de bouw van het zwembad werd gegeven op Nederhem.

 Op maandag 26 januari 2015 startte Sportoase Nederhem NV met de bouwwerken van een gloednieuw zwembad op Nederhem. Als alles goed gaat kunnen de Hallenaren vanaf het najaar 2016 genieten van een aantrekkelijk en veelzijdig zwembadcomplex, waarin tevens een fitnessruimte en een cafetaria wordt ondergebracht.
Momenteel is men begonnen met het maken van de put waarin het zwembad gaat komen. Grote stalen platen worden hiervoor in de grond geslagen. Dan wordt de bouwput uitgegraven en begint men te bouwen aan de kelder. Het zal nog wel enkele weken duren vooraleer er iets te zien zal zijn van het zwembad bovengronds.
Bij het ontwerp van het zwembad was de integratie binnen de omgeving een belangrijk aandachtspunt. De architecturale vormgeving werd dan ook stapsgewijs geoptimaliseerd. Daarbij lag de focus ook op het duurzaam omgaan met de beschikbare ruimte.
Op het gelijkvloers van het gebouw zal het zwembad te vinden zijn. Het zwembad richt zich op verschillende doelgroepen (clubzwemmers, schoolzwemmers, gezinnen, kinderen, jongeren, senioren,…). Het zwembad zal bestaan uit een 25-meter sportbad, een instructiebad met verstelbare bodem, een recreatiebad met glijbaan, een kleuterbad en diverse wellnessfaciliteiten zoals borrelbaden, sauna, stoombad,…… Het gehele zwembadcomplex wordt aangepast aan de noden van mindervaliden.
Op de eerste verdieping worden onder andere een cafetaria en een danszaal gebouwd. De fitnessruimte zal zich op de tweede verdieping bevinden.
Het totale investeringsbedrag van het hele gebouw bedraagt ongeveer 15,5 miljoen euro. De stad Halle betaalt gedurende 30 jaar een beschikbaarheidsvergoeding aan de Sportoase Nederhem NV. Deze vergoeding bedraagt in het eerste jaar 1.160.000 euro. Jaarlijks ontvangt de stad ongeveer 360.000 euro subsidie van de Vlaamse Gemeenschap.
Grote afwezige bij het begin van de werken was schepen Michel Bellemans van Sport en Patrimonium. Hij die ervoor ijverde dat het zwembad er kwam lag geveld in bed door een zware griep.
Als alles goed loopt wordt de opening van het zwembad voorzien in het najaar van 2016.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2015
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief