HALLE - Colruyt Group overhandigt duizendste elektrische fiets

C21

HALLE - Colruyt Group overhandigt duizendste elektrische fiets

Editiepajot_halle_colruyt
Frauke kreeg de duizendste elektrischhe fiets van Colruyt. (Ingezonden foto)
 

Frauke Luckx is de duizendste medewerker van Colruyt Group die een elektrische fiets in bruikleen krijgt om zich naar het werk te verplaatsen. Ze krijgt ook een complete fietsuitrusting en mag haar fiets ook privé gebruiken. Frauke woont in Bellingen en fietst elke dag 10 km naar de industriezone op Stroppen.

. “Vroeger woonde ik in Halle zelf en ging ik altijd met mijn eigen fiets naar het werk. In oktober ging ik iets verder wonen en schakelde ik over op de auto. Maar ik doe zittend werk en ging al snel mijn dagelijkse portie beweging missen. De elektrische fiets is voor mij een prima keuze: ik heb nu weer meer beweging en ben toch niet te lang onderweg”, zegde Frauke
Via het project ‘Bike to work’ stelt Colruyt Group al jarenlang bedrijfsfietsen ter beschikking voor het woonwerkverkeer. Medewerkers die op minstens 7 km van het werk wonen, kunnen sinds 2011 ook een elektrische fiets kiezen. Ze engageren zich om minstens 4/5 van de tijd met de fiets naar het werk te komen en krijgen ook een belastingvrije fietsvergoeding.
Colruyt Group streeft ernaar om het aantal autokilometers in het woon-werkverkeer zo veel mogelijk te beperken. De groep stimuleert daarom het gebruik van duurzame vervoersalternatieven, met projecten als Bike to work, gratis abonnementen voor het openbaar vervoer, een eigen carpooldatabank enz.
Ongeveer een vijfde van de 25.000 Colruyt Group-medewerkers in België laat de wagen aan de kant staan en gaat met een alternatief vervoermiddel werken. Daardoor vermijden zij samen jaarlijks 25 miljoen autokilometers en 4.000 ton CO²-uitstoot. Colruyt Group is een van de werkgevers die het gebruik van duurzame vervoersalternatieven het meest stimuleert. Zo hebben er sinds eind 2011 al duizend medewerkers een elektrische fiets in bruikleen gekregen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief