HALLE - Parking Nederhem is een modderpoel

C21

HALLE - Parking Nederhem is een modderpoel

Editiepajot_halle_parking_foto_merckx
De parking op Nederhem is een modderpoel. (Foto Felix Merckx)
 

Om het tekort aan parkings door de bouw van het nieuwe zwembad op te vangen werd er een bijkomende parking op Nederhem gebruikt. Deze parking en ook de andere op Nederhem is echter in een modderpoel herschapen tot grote ergernis van de pendelaars die daar hun wagen achterlaten en met vuile schoenen naar hun werk moeten. De stad is zich bewust van deze toestand en zoekt oplossingen.

 Om het parkeerprobleem op te vangen creëerde de stad meer parkeerruimte op de Vogelpers, en legde ze een tijdelijke parking in gestabiliseerde steenslag aan ter hoogte van de Nederhembrug. Door de weersomstandigheden werd deze parking echter al snel herleid tot een modderpoel met plassen.
Het stadsbestuur is zich bewust van deze problematiek en is deze week meermaals de stand van zaken gaan optekenen. Een poging om het slijk op de parking te vegen met de borstelmachines van de stad, bracht niet het verhoopte resultaat. De stad onderzoekt nu samen met de aannemer wat er op een zo kort mogelijke termijn ondernomen kan worden om de staat van de parking te verbeteren, gegeven de omstandigheden dat het om een tijdelijke parking gaat en oplossingen zoals asfalteren niet tot de mogelijkheden behoren.
De alternatieven worden momenteel onderzocht en maandagochtend wordt in overleg met de aannemer een beslissing genomen. Kleine ingrepen, zoals het plaatsen van betonblokken aan het einde van de parking die het risico om in een klein grachtje terecht te komen moeten wegnemen, werden reeds door onze uitvoeringsdienst uitgevoerd. Tevens wordt bekeken of er een vorm van markering kan aangebracht worden zodat de parking in zijn volle capaciteit kan benut worden. Ook het aanbrengen van verlichting om de zichtbaarheid te verhogen wordt overwogen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief