HALLE - 'Wiske' is de vrouw van het jaar

C21

HALLE - 'Wiske' is de vrouw van het jaar

Wiske
De kaureaten van de persprijs (Ingezonden foto)
 
Dsc_0039
Ingezonden foto
 

Wiske Vandercammen werd tijdens de jaarlijkse persavond uitgeroepen tot ‘de’ figuur van het jaar in Halle. Deze persavond werd ingericht door de Confrérie van de Vaantjesboer en met de medewerking van de Halse Persclub. Met de persprijs ‘Ivo Blijkers’ beloont de Halse Persclub jaarlijks een persoon of vereniging die Halle het afgelopen jaar in het nieuws bracht.

Wiske Vandercammen (61) bracht in 2014 haar dertigste kooknoek uit voor Colruyt. Het zal ook haar laatste zijn, want zij is op pensioen gegaan. In totaal van de dertig kookboeken werden er zo een 3,6 miljoen exemplaren verkocht. Ooit begon ze bij Colruyt op de aanwervingsdienst, daarna verhuisde ze naar de communicatiedienst en later roerde ze in de potten bij Colruyt. Veel klanten vroegen om raad en Wiske begon dan maar recepten uit te hangen in de winkels. Later verving ze de briefjes door videorecepten. In 1999 bracht Wiske haar eerste kookboek uit. Hiervan gingen er 360.000 boeken over de toonbank.
Wiske stond bij Colruyt aan het hoofd van een vijfkoppig kookteam.
Als prijs kreeg Wiske uit de handen van voorzitter Ingrid Depraetere haar karikatuur, gemaakt door Jean Deras en een boek van Hallenaar Luc Vandenbroecke waarin hij het levensverhaal schrijft van Jefke Pé, een wielerlegende uit Halle.
Andere genodigden voor de persprijs waren de Wijngeuzen en Wanne, voorzitter van de Lambikstoempers.
Naast de uitreiking van de Persprijs ‘Ivo Blijkers’ zorgde André Herremans en zijn team voor de omkadering. Sketches, politiekers die het moesten ontgelden, filmpjes die de zaal deden bulderen van het lachen stonden op het programma. Dit alles kan men ook deze avond (zaterdag) nog gaan bekijken in de aula van het H. Hart&College. Die avond wordt ook de laureaat van de sportprijs bekend gemaakt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief