HALLE - Frauke Dirickx is de sportlaureaat

C21

HALLE - Frauke Dirickx is de sportlaureaat

Editiepajot_halle_frauke_foto_dluyd
De moeder van Frauke mocht haar prijs in ontvangst nemen. (Foto Nand Sluys)
 

De Confrérie van de Vaantjesboer en de Halse Persclub reikten voor de tweede keer een prijs uit voor de sportpersoonlijkheid van 2014. Na een eerste eliminatie ronde bleven er drie kandidaten over: Simon Debognies (atletiek), Frauke Dirickx (volleybal) en Rosalien Denijs (Oosterse krijgskunsten). Uiteindelijk haalde Frauke Dirickx het. Het was bij Saco Halle dat zij haar volley loopbaan begon.

De Halse Persclub en de Confrérie van de Vaantjesboer hebben dit jaar de prijs voor sportpersoonlijkheid toegekend aan Frauke Dirickx. In december van verleden jaar kreeg zij  de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste. Deze prijs gaat naar een persoon die zich op een bijzondere wij voor de sport in Vlaanderen heeft ingezet. Met de Yellow Tigers behaalde zij verleden jaar de elfde plaats op het WK volleyball. Frauke werd 34 jaar geleden in Halle geboren en verblijft er nog wanneer ze niet in het buitenland zit.
Frauke is de spelverdelster van de nationale volleybalploeg en speelt momenteel bij de Italiaanse topclub Piacenza.
In haar loopbaan heeft ze al bij verschikkende buitenlandse clubs gespeeld (Italië, Spanje, Roemenië en Turkije). Nu speelt ze terug in Italië. Met deze buitenlandse clubs heeft ze ook tal van prijzen behaald.
Frauke Dirickx was niet aanwezig op de uitreiking. Zij verblijft momenteel in Italiëwaar zij speelt. De prijs werd door haar moeder in ontvangst genomen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2015
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief