HALLE - Den AST heet je welkom op 1 maart

C21

HALLE - Den AST heet je welkom op 1 maart

Den_ast
EP

Het is zover, den AST opent zijn deuren! Op zondag 1 maart is iedereen welkom van 13 tot 18 uur om de gerestaureerde mouterij te bewonderen. En er valt heel wat te ontdekken…zoals een splinternieuw streekmuseum, een uniek mouterij beleveningsparcours.

Splinternieuw streekmuseum
Al 750 jaar lang lokt het miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw horden bedevaarders naar de stad. De Halse diva heeft acht eeuwen Europese geschiedenis zien passeren en was ook in eigen stad een kroongetuige. Onze-Lieve-Vrouw is dan ook onze gids in het streekmuseum en vertelt ons meer over de geschiedenis van Halle. Ontdek het allemaal in het eerste luik van de expo ‘Halle, Heilig en Duivels’. Het tweede luik opent in het najaar van 2015 en toont dat Halle niet enkel een Mariastad is, maar ook een stad met een rijke carnaval-, bier- en muziektraditie.
Belevingsparcours
Uniek mouterij belevingsparcours voor groot en klein: Een indrukwekkende eestvloer, een mooi gerestaureerde warmtekamer en een robuuste oven zijn slechts enkele van de te bewonderen onderdelen van dit parcours. Leer meer over mouterij van Roye en het moutproces tijdens dit bijzonder belevingsparcours. Ontdek de gevaren van het werk, word zelf kwaliteitscontroleur van het mout en leer de kleine en grote verhalen kennen die achter de dikke muren van deze mouterij verborgen liggen.
Uitzonderlijk zal heel het gebouw op 1 maart te bezoeken zijn, inclusief de archiefdepots! Een unieke kans voor een kijkje achter de archiefschermen. Bijkomstig zal Familiekunde Vlaanderen paraat staan om al je stamboomvragen te beantwoorden.
Ontdek tenslotte de tentoonstelling rond Halse feesten en tradities op de gezellige museumzolder.
Info: den AST, tel. 02 365 97 70, denast@halle.be , Meiboom 16, 1500 Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief