OCMW HALLE start met kinderopvang

C21

OCMW HALLE start met kinderopvang

Editiepajot_halle_ocmx_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_ocmx_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

In Halle start het OCMW met kinderopvang. In “’t Ravotje” in de Hendrik Consciencestraat is er plaats voor 14 kinderen. Drie samenwerkende onthaalouders staan in voor het opvangen van maximaal 14 kinderen van 0 tot 3 jaar. Het OCMW heeft hiervoor een jaarlijkse subsidie van 27.000 euro gekregen en dit gedurende 6 jaar.

Eínd mei 2014 tekende het OCMW samen met de stad in op een projectoproep wat betreft kinderarmoede. Voorzitster Marie-Rose Harnie: “Vanuit het OCMW hebben wij ervoor gekozen over te gaan tot het oprichten van een kinderopvang. Dit kan vreemd klinken, maar we hoeven u niet vertellen dat er een schaarste heerst aan kinderopvang in onze regio en dit is niet anders in Halle. Uit onderzoek (dec 2009) blijkt dat slechts 29% van de kinderen jonger dan 3 jaar toegang heeft tot voorschoolse kinderopvang. Europa legt ons een grens op van minimum 33%. We zitten daar dus onder”.
Maar tegelijkertijd creëren ze op deze manier ook extra opvangplaatsen voor elke Hallenaar en zorgen ze voor een goede sociale mix.
OCMW Voorzitter Marie-Rose Harnie: “Wij besteden extra aandacht aan de opvang van kinderen die in armoede leven. Wij stellen vast dat bij gebrek aan kinderopvang de integratie- en tewerkstellingskansen van de ouders fors lager liggen. Opvang creëren voor mensen in armoede biedt heel wat voordelen. Zo is het aanleren van de Nederlandse taal, een job vinden, hulp krijgen bij de opvoeding … een manier om uit die vicieuze cirkel van armoede te raken. Wij geloven in de positieve effecten. Ouders van wie het kind in de opvang verblijft, zullen sneller hun weg vinden naar de arbeidsmarkt. En daar wint iedereen bij”.
KOSTENPLAATJE
Het opvangtarief wordt bepaald door het inkomen van de ouders. Hierbij kunnen zij ook het recht openen op sociaal tarief. In uitzonderlijke gevallen kan het OCMW beslissen om gedeeltelijke of helemaal de kosten ten laste te nemen.
Heel dit project hebben ze te danken aan verschillende mensen en organisaties. Het OCMW zorgde voor de nodige infrastructuur. Ook de aankoop van alle benodigdheden nam het OCMW voor zijn rekening.
Landelijke kinderopvang zorgde voor de selectie van de onthaalouders en zal hen ook dagdagelijks ondersteunen. Elke toewijzing, van een nieuwe opvang, zal via hen gebeuren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief