HALLE heeft binnenkort 6 extra AED-toestellen

C21

HALLE heeft binnenkort 6 extra AED-toestellen

Aed_3
EP

Sinds enige tijd zijn het stadsbestuur van Halle en sportraad Halle bezig met een dossier rond de aankoop van AED’s en het behalen van het label “Halle Hartveilig”. Een AED of automatisch externe defibrillator is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Als deze AED’s in het straatbeeld aanwezig zijn, kunnen zij dus levens redden.

Halle heeft al een aanzienlijk aantal defibrillatoren op verschillende plaatsen: zo schonk de Lionsclub Kasteel van Gaasbeek in 2013 tien defibrillatoren aan Halse scholen en sportclubs, kocht het OCMW van Halle er twee aan en zijn er nog enkele AED’s geplaatst op privé-initiatief, zoals bijvoorbeeld recent op de Grote Markt op initiatief van N-VA Halle.
De Halse sportraad bestelde recent vier AED’s die in maart geplaatst zullen worden in sportzaal De Bres, de turnzaal op Sint-Rochus, de turnzaal van school Beukenbos in Buizingen, alsook een mobiel toestel voor sportmanifestaties. Na plaatsing worden deze AED’s door de sportraad overgedragen aan de stad Halle, die de onderhoudskost zal dragen. De stad Halle voegt daar graag nog twee AED’s aan toe: een op het J. Possozplein ter hoogte van CC ’t Vondel en een op het Oudstrijdersplein.
Op deze manier is de stad goed op weg om het label van “Hartveilige” stad te behalen. Om dit label te behalen moeten niet alleen AED’s worden voorzien, maar ook de nodige opleidingen aan stadsmedewerkers en bevolking worden gegeven.
Om dit te realiseren gaf het college van burgemeester en schepenen groen licht om de nodige opleidingen door het Rode Kruis te laten organiseren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief