HALLE - Ballerino wint eerste prijzen op Chausson d'or in Parijs

C21

HALLE - Ballerino wint eerste prijzen op Chausson d'or in Parijs

Ballerino
Ingezonden foto
 

Afgelopen weekend trok Ballerino naar Le Chausson d'or in Parijs, één van de grootste balletwedstrijden georganiseerd in Frankrijk. Landen zoals Zwitserland, Duitsland, Letland, Kazachstan, Frankrijk en natuurlijk ook België waren vertegenwoordigd.

11 Leerlingen van de Lembeekse dansschool stootten door naar de finale, wat op zich al een hele prestatie is, wetende dat de helft of soms meer dan de helft werd geëlimineerd. Het niveau lag ook zeer hoog. Ballerino was ver de enige niet-professionele dansschool daar aanwezig.
In de categorie 'preparatoire' wonnen Jantien Casier (9 jaar) en Noa Sermon (9 jaar) beide een eerste prijs (ex-aequo) en Nel Vandevelde (9 jaar) een tweede prijs op 25 kinderen. In de categorie 'etude' won Evi De Boeck (11 jaar) een tweede prijs op 35 kinderen. In de categorie 'espoir' won Sebia Plantefève 'Le Chausson d'or' ter waarde van 300 euro. In de categorie professionel won Megan Stuckens (17 jaar) een 3e eervolle vermelding, maar stond 3e op de rangschikking van 22 kandidaten.
Alle andere Ballerino-dansers eindigden als finalist.
Ze zijn heel fier om met deze resultaten te mogen terugkeren, het was de laatste balletwedstrijd van het seizoen. In mei gaan er veel dansers nog eenmaal naar Parijs, maar dan voor een grote jazzwedstrijd.
Wie de dansers aan het werk wil zien, kan naar het grote optreden komen kijken 'UTOPIA' op 15-16-17 mei 2015 in CC 't Vondel te Halle. Kaarten zijn verkrijgbaar op het nummer 0477/53 71 09 (na 18 uur)

In de zomer worden er ook 4 zomerdansstages georganiseerd, alsook een Dance Bootcamp met grote namen zoals Min Hee en Laurent Flament. Alle info staat hiervoor op onze website www.ballerino.be , of stuur een email naar info@ballerino.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief