HALLE - Duaal onderwijs wordt speerpunt in KTA Pro-Technica

C21

HALLE - Duaal onderwijs wordt speerpunt in KTA Pro-Technica

Editiepajot_halle_duaal_onderwijs
Op de foto: Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!) – Myriam Devriendt (VTI Kortrijk) - Maggy Vankeerberghen (dir KTA Pro Technica Halle) -Micheline SCHEYS (secretaris-generaal van het Departement Onderwijs) en Minister Hilde Crevist (Ingezonden foto) -
 

Hals maart werd Maggy Vankeerberghen, directeur van het KTA PRO TECHNICA door het Hof uitgenodigd om de Koning te vergezellen in een Koninklijke Missie in het kader van duaal onderwijs in Duitsland..

Het Hof is op de hoogte van de projecten ‘geassocieerd onderwijs’ in het KTA in Halle . Koning Filip bracht vorig jaar een bezoek aan AUDI Brussels. Hij was toen zeer geïnteresseerd en stelde veel vragen over het project. De Koning en zijn staf zagen hoe de Hlse school het duaal leren ervaart. De projecten bij de partners AUDI Brussels en BMW Belux zijn een succes.
Maggy Vankeerberghen: “Het bezoek in Berlijn en Dusseldorf bezorgde nieuwe inzichten. We kunnen in Vlaanderen het duaal leren uit Duitsland niet 1 op 1 overbrengen, maar er zijn zeker mogelijkheden om dit in ons onderwijs te implementeren. Het zou echter goed zijn mocht de minister een nieuw kader creëren waarin deze onderwijsvorm tot zijn recht komt. Het Duits Duaal Systeem werkt grotendeels modulair. Leerkrachten doceren maar zijn ook coaches. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat duaal leren noodzakelijk is in ons technisch en beroepsonderwijs. Het zal een opwaardering van dit onderwijs teweegbrengen”.
Het geassocieerd onderwijs op de Halse school is een succes. Leerlingen en leerkrachten zijn heel erg gemotiveerd. De leerlingen verwerven heel wat extra competenties.
Bovendien worden zij niet alleen beter voorbereid op de werkvloer maar ook voor het hoger onderwijs. In de toekomst van de school zal duaal onderwijs een speerpunt zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief