HALLE - Opening nieuwe speeltuin Joepie

C21

HALLE - Opening nieuwe speeltuin Joepie

Editiepajot_halle_joepie_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_joepie_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_joepie_3_foto_merckx
(Foto Merckx)
 
4_bewerkt-1
Kinderen en monitoren hielpen mee de plannen maken. (Repro Felix Merckx)
 

De gloednieuwe speeltuin op het Joepie speelplein, Brouwerijstraat 32, werd officieel geopend. De kinderen en monitoren kregen hierbij ruim inspraak. Zij tekenden zelfs mee de plannen. De oude speeltuin achter het Joepie gebouw werd geplaagd door houtrot en moest daarom vernieuwd worden.

Tijdens de winterperiode werd de nieuwe speeltuin volledig opgebouwd. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen nu genieten van een nieuw en groot speelcomplex waarbij verschillende glijbanen, klimnetten, hang- en waggelbruggen, glij- en klauterpalen gecombineerd worden en een geheel vormen met het groene speeltapijt en de grote zandbak.
Het uitgangspunt voor deze speeltuin was een plek te maken voor de leeftijdsgroep +6-jarigen met een uitdagende tubeglijbaan in de zandbak en een theaterdecor op de heuvel.
Het amfitheater is de zitgelegenheid die centraal behouden werd. Van daaruit is de leeftijdszonering opgebouwd van 6 jaar tot 12+ oplopend. Het amfitheater is de spil in het ontwerp en het is van belang dat de verdere speelvoorzieningen hierop kunnen aansluiten.
Vanuit dit amfitheater, zijn er 2 zichtlijnen overheersend: de eerste loopt vanaf het terras naar het amfitheater en de tweede vanaf het theater naar de zandbak. Daarnaast wordt er een nieuwe zichtlijn gecreëerd richting het sportveld door de aanleg van een verhard pad. Ook is er gekozen om achteraan geen extra speeltoestellen te plaatsen, om zo de kinderen zo goed mogelijk in het zicht te houden.
Het theaterdecor springt echt ín het oog en heeft een gezicht gekregen in de vorm van huizen aan de voorzijde. Daarachter is een wereld van speelwaardes verstopt die ontdekt kan worden. Elke keer kan hier een ander thema aan gekoppeld worden waardoor de fantasie op vrije loop kan en de mogelijkheden oneindig zijn I
Verder zijn er diverse glijbanen (buisglijbaan, tubebuis, een open glijbaan, heuvelglijbanen, ...), schommels (gewone schommel, vogelnestschommel, ....), een duikelrek, klimnetten, bruggen (hangbrug, klossenbrug, brug met evenwichtsbalk, ...) en zoveel meer.
In totaal zijn er 27 verschillende speelwaardes ( die meerder malen terug keren) terug te vinden in deze complete speelcombinatie.
De kostprijs voor dit alles bedraagt 134.917 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief