HALLE - Tour de geuze bij brouwerij Boon

C21

HALLE - Tour de geuze bij brouwerij Boon

Editiepajot_halle_boon_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op zondag 3 mei 2015 wordt in België opnieuw de Toer de Geuze georganiseerd. Tijdens de 10e editie van dit 2 jaarlijks evenement zetten 9 lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen hun deuren open voor het grote publiek. Die dag wordt ook de ‘Mega Blend 2015’ voorgesteld. Brouwerij BOON zal, naast de dag van de Toer de Geuze, ook open zijn op 1 en 2 mei met tal van attracties.

Op 1 en 2 mei wil brouwer Frank Boon terug een soort hoevefeest geven, waarbij vroeger de soldatenclubs nauw betrokken waren.
Frank Boon: “Voor de Toer de Geuze was ik verplicht een tent te plaatsen, omdat mijn opslagplaatsen overvol staan. Er was ook vraag om nog eens  een feest te geven met de verschillende soldatengroepen. Deze waren akkoord om beurtelings te komen spelen. De dinsdag na Pasen komen ze hier ook hun ‘militaire oefeningen’ doen. Ook van uit de organisatie van de vaartdag kregen we ook de vraag of we op 1 mei niets konden voorzien”
Op vrijdag 1 mei is er de jaarlijkse Vaarhappening. Men kan die dag de boot nemen van Halle naar Lembeek voor 1 euro, de brouwerij bezoeken en 's avonds genieten van een volksfestival met muziek van o.a. muziekkapel De Carabiniers, muziekkapel Congo, Lembeik Bauve en De Kozzes.
Op zaterdag 2 mei zet de brouwerij ook haar deuren open voor het grote publiek. In de namiddag komt muziekkapel De Cavalerie langs voor een muzikaal optreden in volledige klederdracht.
Op zondag 3 mei kan men naar aanleiding van de Toer de Geuze in de brouwerij deelnemen aan een rondleiding en krijg je een gratis lambiekproevertje. De muziek wordt verzorgd door radio Victoria, de Fanfarettes en Madingma.
Voor de bezoekers met honger is er elke dag warme beenham, pensen met een broodje, boterhammen met plattekaas of kramiek en warme balletjes met krieken. Men kan er tevens alle bieren van Brouwerij Boon proeven, alsook de Oude Geuze Mega Blend 2015. In de brouwerijwinkel zijn ook alle bieren en bierglazen te koop. Er is een grote parking voorzien in de onmiddellijke nabijheid van de brouwerij. Wie met de trein reist, stapt af in het station van Lembeek. De brouwerij bevindt zich aan de uitgang van het station.
Er is een grote parking voorzien in een naburige weide.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief