Gaat krachtbalploeg Helios HALLE naar eerste nationale?

C21

Gaat krachtbalploeg Helios HALLE naar eerste nationale?

Editiepajot_halle
foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
foto © Elsie De Greef
 

De basis van de huidige krachtbalploeg Helios Halle komt van het OLV College Halle begin jaren 80, onder impuls van sportleraar Mauritz Durlinger. De ploeg is toen gestart in de lagere regionen en gepromoveerd tot 2de nationale. Daar bengelde ze meestal achteraan maar sinds 2013 is het tij gekeerd, onder andere door de ploeg aan te vullen met jeugdspelers. Dit jaar worden ze minstens derde in 2de nationale.

Stef Denaeyer, voorzitter: “Pas over 2 weken weten we de uitslag met zekerheid. We hopen tweede te worden want
 de eerste twee ploegen van de reeks stijgen naar 1ste nationale. Het is een droom, voor sommige spelers al 30 jaar, om ooit zoals in de jaren 70 in 1ste nationale te spelen.”

Onder de deskundige begeleiding van Koen Meiresonne hebben ze opnieuw jeugdspelers in de leeftijdscategorie 10-16j, zowel jongens als meisjes. Jongens spelen met een bal van 2kg, meisjes met een bal van 1kg. Krachtbal speel je met vier en ze hebben vandaag slechts 3 meisjes in de ploeg. Te weinig dus om deel te nemen aan de reguliere competitie. Daarom doen ze een oproep om eens (vrijblijvend) mee te komen trainen, elke woensdagavond van 19u15 tot 20u15 op het speelveld gelegen binnen atletiekpiste De Bres in Halle.

Krachtbal is een vrij complete sport waarbij alle spieren van het lichaam worden gebruikt. De bal weegt bij de heren 4kg. Als u meer wilt weten: www.krachtbal.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief