Koninklijk Atheneum HALLE en de Responsible Young Drivers maakte jongeren bewust rond verkeersveiligheid .

C21

Koninklijk Atheneum HALLE en de Responsible Young Drivers maakte jongeren bewust rond verkeersveiligheid .

Editiepajot_halle_ryd_1_foto_emile
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_ryd_2_foto_emile
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_ryd_3_foto_emile
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_ryd_4_foto_emile
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_ryd_5_foto_emile
Foto's Emile Devogeleer
 

Op maandag 27 april sensibiliseerde Responsible Young Drivers, De Lijn, Colruyt en KTA Halle verschillende proeven voor de jongeren van 15-16 jaar rond de verkeersveiligheid .

 Vanaf dat kinderen leren lopen en fietsen, krijgen ze te maken met het verkeer .Eens 16 jaar oud mogen ze leren om met een scooter te rijden .Defensief gedrag is hierbij de sleutel om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan het verkeer! in het pakket bespraken de RYD verscheidene manieren om zich veilig in het verkeer te begeven.
Dankzij praktische oefeningen, zoals de promillebril en het Distracted Driving Game, werden de leerlingen extra geprikkeld . Zo was er een work shop rond het veilig bewegen in het dagelijkse verkeer, was er de sappen trapper waar door middel van het fietsen een gezond fruitsapje kon gemaakt worden, was er de dode hoek bij vrachtwagens, het veilig verlaten van een schoolbus bij een ongeval, uitbreken van brand, en was er de impact wagen waar er de gevolgen van een impact zonder het dragen van de gordel werd uitgelegd .
Ik sprak er met een paar leerlingen zoals Egon, Anouk, Sarah en Eline wat hen was bijgebleven van de test met de impact wagen: ‘ De man van RYD heeft enorme indruk gemaakt met zijn uitleg dat hij als ambulancier heeft mee gemaakt bij het evacueren van slachtoffers van verkeersongevallen die hun gordel niet aan hadden, alle vier vonden zij het leerrijk, schokkend en pakkend”.
De test aan 4 km per uur vonden zij al hevig en moest die van 7 km nog komen .
De mensen van Responsible Young Drivers hopen met dit pakket jongeren in een vroeg stadium te sensibiliseren en ze bewusterte maken rond verkeersveiligheid .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief