HALLE - Fictie of realiteit in het Zonnig Huis?

C21

HALLE - Fictie of realiteit in het Zonnig Huis?

Editiepajot_halle_toneel_ocmw_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Professionele acteurs van het theatergezelschap “Bad van Marie” repeteren samen met bewoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum Zonnig Huis voor de voorstelling: “WZC: Rusthuis”. De voorstellingen gaan door in Zonnig Huis op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei en duren ongeveer anderhalf uur.

In een verrassende combinatie van theater, film en installaties krijgen de toeschouwers een frisse kijk op het dagelijks leven in een woonzorgcentrum. Het is geen klassieke opvoering in een toneelzaal maar een rondleiding waarbij de bezoeker constant verrast wordt met unieke taferelen en gebeurtenissen. Naast beroepsacteurs acteren ook personeelsleden van diverse diensten, vrijwilligers en ook bewoners.
OCMW secretaris Jan De Winne: “Het is amusement met een boodschap op de plaats waar het allemaal gebeurt en past daardoor perfect in de sfeer van openheid die wij in ons Woonzorgcentrum willen nastreven. Wij staan ook open voor vernieuwigheden. Het is ook een manier om de buitenwereld kennis te laten maken met onze werking”.
De productie loopt in samenwerking met Cultuurcentrum ’t Vondel van de Stad Halle. “’t Vondel maakt er een handelsmerk van om op ongewone locaties cultuur te brengen” zo stelt schepen Marc Snoeck.
De voorstellingen gaan door op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei en duren ongeveer anderhalf uur. Aangezien het om een wandeltraject langsheen de taferelen gaat kunnen bezoekers om het kwartier aansluiten. Starturen zijn: 14u, 14u15, 14u30, 14u45, 15u, 15u15, 15u30 en 15u45. Tickets kosten €13 en kunnen nog steeds verkregen worden aan de balie van ’t Vondel of via de website www.vondel.be .
Plaats van het gebeuren: OCMW Woonzorgcentrum Zonnig Huis, Auguste Demaeghtlaan 36 te 1500 Halle.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2015
Felix MerckxFelix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief