HALLE - Minder mobiele mensen kunnen niet meer parkeren op het Possozplein

C21

HALLE - Minder mobiele mensen kunnen niet meer parkeren op het Possozplein

Editiepajot_halle_handicap
EP

Mensen met mobiliteitsproblemen kunnen voorlopig niet parkeren in het hartje van Halle. Op het Possozplein zijn de 5 voorbehouden plaatsen voor personen die houder zijn van een speciale parkeerkaart wegens werkzaamheden onbereikbaar. N-VA-gemeenteraadslid Conny Roekens wil dat men elders op het Possozplein plaats voorziet en hierrond communiceert.

Naar aanleiding van de heraanleg van de Basiliekstraat zijn grote werken gestart. Bufferbekkens en betonnen kokers, afsluitingen, wegomleggingen en heel wat hindernissen vormen vandaag het straatbeeld in Halle.
Het parkeren in het centrum is hierdoor tot een minimum herleid. Extra parkeergelegenheid is wel voorzien op Nederhem.
Voor minder mobiele personen is dit echter geen oplossing. De plaatsen die voorhanden waren op het Possozplein zijn allemaal ontoegankelijk.
Conny Roekens had al enkele signalen gekregen van buurtbewoners en minder mobiele mensen.
Conny Roekens: “Zowel de 4 plaatsen ter hoogte van het oud stadhuis als de plaats recht tegenover over CC ’t Vondel zijn inderdaad ontoegankelijk geworden. Geen van deze 5 plaatsen werden elders voorzien. Dit getuigt van weinig begrip voor mensen die mobiliteitsproblemen hebben. Hier heeft men nochtans geen toegankelijkheidbureau voor nodig. Het snel vinden van een geschikte parkeerplaats moet gereserveerd en gunstig blijven voor de mobiliteit van personen met een handicap, hun deelname aan het openbare leven en, meer in het algemeen, hun integratie in de samenleving.”
Intussen is er een collegebeslissing om bijkomende parkeerplaatsen voor personen met een handicap te voorzien.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief