HALLE - Leerlingen De Meiboom en bewoners Zonnig Huis werkten samen

C21

HALLE - Leerlingen De Meiboom en bewoners Zonnig Huis werkten samen

Editiepajot_halle_ocmw_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Samen met de leerlingen van de Stedelijke kunstacademie De Meiboom van het derde en vierde leerjaar van Els Monsieur, begeleidende leerkacht, werd van januari tot maart 2015 een kunstproject uitgewerkt waarbij de leerlingen samenwerkten met de bewoners van het woonzorgcentrum Zonnig Huis met begeleiding van het animatieteam.

Els Monsieur van de kunstacademie haalde de inspiratie voor de uitwerking van dit project in het licht van “den Grooten Oorlog”. In het schooljaar 2013-2014 ontwierpen de kinderen nieuwe soldatenuniformen en werden in een atelier van de Meiboom loopgrachten nagebootst.
De oudste bewoner van het woonzorgcentrum Zonnig Huis was 100 jaar geleden 3 jaar oud. Toen jong, vandaag een kranige dame met heel veel herinneringen.
Els Monsieur vond het boeiend om te weten wat een samenwerking tussen jong en oud zou bijbrengen aan beide groepen en haar vraag om samen te werken met de bewoners werd hartelijk onthaald.
Dit project kreeg de naam ‘Samen Kranig {en} Jong’. Een intergenerationele samenwerking waarbij jong en oud(er) het heel goed met elkaar vonden.
Er werden 4 lessen georganiseerd in de feestzaal van het Zonnig Huis op woensdagnamiddagen tijdens de periode januari-maart 2015. . Elke namiddag namen 2 leerlingengroepen deel. Elke groep bestond uit 14 kinderen (derde en vierde leerjaar) . Er namen 17 bewoners deel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief